Hlavní obsah

Movember začal v Praze aukcí speciální edice hodinek

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Listopad je tu a kromě pochmurného počasí si člověk bude moci všímat i zvýšeného výskytu mužů s knírem. Ti se často připojili ke hnutí Movember, které se snaží zvýšit povědomí o závažných potížích, jež mají vliv na zdraví mužů. Letos se zapojila také hodinářská značka Oris, která přišla se speciální edicí hodinek věnovaných právě Movemberu. V úterý mohli nový model poprvé v ČR vidět sběratelé a jeden kus byl vydražen pro charitativní účely.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Hodinky Oris Movember Edition.

Článek

Název Movember je složenina dvou anglických slov – moustache (knírek) a november (listopad). Původně skromná akce, při níž si muži v Austrálii nechávali během listopadu narůst knírek, aby upozornili na rakovinu prostaty a deprese u mužů, se postupně stala celosvětovým fenoménem.

K hnutí se během let připojily milióny lidí a nadaci Movember se podařilo i díky různým partnerům vybrat značné částky. Jedním z těchto partnerů se letos stala v rámci celé Evropy i značka Oris, která je v současnosti největším privátním výrobcem hodinek.

Foto: archiv Oris

Primář Roman Zachoval (vpravo) přebírá šek s výtěžkem z aukce hodinek.

Pro své fanoušky a sběratele si k této příležitosti připravila novou, speciální edici hodinek nazvanou jednoduše Movember Edition. Model se poprvé objevil v ČR v úterý na charitativním večeru v hodinářství Koscom, kde se jeden kousek dražil ve prospěch nadačního fondu Muži proti rakovině, který je držitelem licence Movember na území Česka.

Aukci vedlo duo Těžkej Pokondr, které je dlouhodobě tváří Movemberu. Vyvolávací cena byla 40 tisíc korun a přihazování se zastavilo na částce 78 tisíc. Pro srovnání, prodejní cena hodinek je 57 tisíc korun. Symbolický šek si za fond Muži proti rakovině odnesl jeho zakladatel Roman Zachoval, který je primářem Urologického oddělení Thomayerovy nemocnice v Praze.

Hodinky Movember Edition vycházejí z kolekce potápěčských hodinek Divers Sixty-Five, se kterou Oris slaví docela slušné úspěchy. Hodinky z této řady silně čerpají v minulosti a retro vzhledem zaujme i nejnovější přírůstek. Na Movember upozorňuje logo knírku na zadní straně, vyraženo je i na koženém řemínku. A především veškerý výtěžek z prodeje této edice poputuje jako dar nadaci Movember.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám