Hlavní obsah

Limitovaná edice svíček svou vůní potěší hlavně milovníky koktejlů

Novinky, vps

Pěkná svíčka ve skle se řadí mezi tradiční dárky, které potěší nejenom o Vánocích. Dají se pořídit i takové, jejichž vůně je opravdu netradiční. V Anglii teď uvedli limitovanou edici dvou svíček, které se řadí právě do této kategorie. Voní totiž po ginu.

Foto: Collagin

Ginová svíčka se svou destilovanou předlohou.

Článek

Svíčky vznikly ve spolupráci ginové značky Collagin s výrobcem svíček Compass Candless. Tvar je stejný jako u lahve ginu, přičemž jedna svíčka má vůni ginu s tonikem a druhá, která se jmenuje Rose, vychází z růžového ginu značky.

Každá svíčka podle výrobce vydrží hořet 50 hodin a stojí 25 liber (715 korun). Koupit se dá i v setu s ginem za 60 liber (1715 korun). Zatím vzniklo jen malé množství, ale ze slov zakladatelů firmy lze vyčíst, že se jednalo především o zkoušku, zda takový produkt může uspět.

Foto: Collagin

Verze svíčky s vůní ginu a toniku.

Collagin není žádným tradičním producentem ginu, je to značka, která se veze na současné obrovské popularitě ginu. Asi i proto v nabídce nechybí růžový gin, jenž je momentálně u mainstreamových spotřebitelů v kurzu. Značka existuje od roku 2017 a letos získala v pořadu Dragon’s Den (v ČR se vysílal jako Den D) investici ve výši 50 tisíc liber na mezinárodní expanzi.

Jednou ze složek používaných při destilaci tohoto ginu je i kolagen, který se mimo jiné využívá i v kosmetice. Značka proto zpočátku tvrdila, že její produkty jsou „omlazující“ a obsahují „byliny proti stárnutí“, od čehož ale po stížnostech musela upustit.

Reklama

Související témata:

Související články

V Londýně mají automat na whisky

Před jedním londýnským hotelem stojí od začátku listopadu poněkud zvláštní automat na pití. Ke koupi totiž nenabízí vodu nebo nějakou limonádu, ale kvalitní...

Do prodeje jde gin za 120 tisíc

Britská síť luxusních obchodů Harvey Nichols zařadila do své nabídky gin, který je považován za vůbec nejdražší, jaký se kdy objevil v běžném prodeji. Jedna...

Výběr článků

Načítám