Hlavní obsah

Když zemřete po požití obřího burgeru, hospoda vám zaplatí náhrobní kámen

Novinky, pal

Máte rádi výzvy ve stylu „ukaž, co zvládneš sníst“? Pak si můžete zajet do britského hrabství Durham do restaurace George Pub and Grill. Je to sice trochu z ruky, ale výzvu, kterou tam mají, jinde tak snadno nenajdete. Jde totiž doslova o život.

Foto: Profimedia.cz

Při pohledu na takovéhle burgery se člověk občas ptá, jak se vůbec dají sníst.

Článek

V restauraci, která znovu otevřela poté, co před rokem vyhořela, nabízejí obří hamburger s názvem Big Ben 10. Ten se skládá z deseti poschodí hovězího, spousty sýra a slaniny. A samozřejmě k tomu patří také hranolky jako příloha. Celé jídlo váží jeden a půl kilogramu, obsahuje 1200 kalorií, tedy asi pětkrát více, než jaký je doporučený denní příjem. Pokrm stojí 28,95 liber, tedy přes 800 korun. Což ruku na srdce, není zas až tolik.

Pokud vám přijde, že sníst něco takového je koledováním si o infarkt, tak nejste daleko od pravdy. Myslí na to i majitel restaurace Craig Harker, který zákazníky upozorňuje, že jim jídlo podává na vlastní nebezpečí.

Zodpovědnosti za to, co jeho obří hamburger způsobí, se však tak docela nezříká. Pokud byste totiž následkem snězení tohoto pokrmu opravdu zemřeli, zaručuje Craig Harker, že vám zaplatí jako kompenzaci náhrobek v ceně 500 liber, tedy zhruba 14 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Kyle Gibson si dokázal s burgerem poradit za 21 minut a 56 sekund.

Jedlíkovi stačilo 22 minut

Obrovská porce a přiložená varování samozřejmě přilákají soutěživé typy, které takovou výzvu neodmítnou. Třeba host Kyle Gibson celé jídlo zvládl spořádat za pouhých 21 minut a 56 vteřin. Když dožvýkal poslední sousto, svěřil se, že se prý jednalo o nejlepší burger, jaký kdy jedl.

„Maso bylo měkké, šťavnaté a opravdu chutné, celé do do sebe výborně zapadalo, je to kvalitní hamburger,“ pochvaloval si.

Reklama

Výběr článků

Načítám