Hlavní obsah

Když manželka usnula, koupil si Brit tuk-tuk. Teď s ním plánuje rekord

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už téměř 600 tisíc korun a pět měsíců práce stála Angličana vášeň dosáhnout nezvyklého primátu. Příští měsíc by se rád stal majitelem nejrychlejšího tuk-tuku na světě. S tříkolkou plánuje vyvinout rychlost, která by měla dosáhnout až 160 kilometrů v hodině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Angličan vlastní nejrychlejší Tuk Tuk na světěVideo: Reuters

 
Článek

Pro Matta Everarda byla vůně benzinu vždy přitažlivá. Když vyrazil na kamarádovu svatbu do Thajska, setkal se tam s motorizovanými tříkolkami tuk-tuky. A protože Everard byl z mrštných vozítek tak unesený, rozhodl se, že si pořídí svůj vlastní tuk-tuk a bude s ním brázdit londýnské ulice.

Cesta k jeho pořízení však měla jeden zádrhel. Vzhledem k pořizovací ceně a následné renovaci, která se vyšplhá do stovek tisíc korun, musel nápad projít rodinnou radou, ve které kromě Everarda zasedá také jeho manželka. Ta už pochopitelně z nápadu pořídit si domů tříkolku tak nadšená nebyla.

Foto: Profimedia.cz

Tuk-tuky jsou dopravním prostředkem zejména v Asii.

Když se však jednoho večera drahá polovička odebrala do ložnice, Everard vzal zodpovědnost na sebe a přes internetovou aukci koupil thajský tuk-tuk z roku 1971. „Ráno mě čekala dost nepříjemná konverzace, ale nakonec to vzala,“ říká Angličan. Stroj prakticky celý zrenovoval a nyní se s ním pokusí překonat rychlostní rekord.

Peníze na dobrou věc

Aby mělo překonání rekordu morální přesah, rozhodl se Everard prostřednictvím akce vybrat finanční prostředky, které hodlá věnovat na výstavbu hospice v hrabství Essex.

Současný rekord má hodnotu 109 kilometrů v hodině, což by pro upravený tuk-tuk s motorem o objemu 1300 kubických centimetrů neměl být problém. Součástí rekordu je podmínka, že vozítko musí plnit svůj účel, tedy přepravu pasažéra.

Zběsilá jízda, která by měla dosáhnout rychlosti až 160 kilometrů v hodině, se uskuteční v květnu na letišti v hrabství Yorkshire a na zadním sedadle se poveze Everardův bratranec.

Reklama

Výběr článků

Načítám