Hlavní obsah

Ideální práce pro milovníky hospodské kultury je štědře placená

Máte rádi hospody, putyky, bary či nálevny? Pak byste se možná mohli ucházet o práci v anglickém hrabství Lincolnshire, kde shání někoho, kdo bude za poměrně slušné peníze obcházet podniky na pobřeží a obecně řečeno zkoumat jejich důležitost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Cílem projektu není jen „zdunit se“ v každé nálevně podél asi 80 kilometrů dlouhého pobřeží, ale zejména dokumentovat historii, architekturu a celkově kulturu pohostinství v hrabství na východním pobřeží Velké Británie.

Inzerát vypsalo samotné vedení hrabství a ideální kandidát by měl mít vzdělání v oboru ochrany budov, cestovního ruchu či archeologie. Za monitorování a dokumentování podniků nabízí úřad odměnu v podobě ročního platu ve výši až 29 tisíc liber, tedy asi 850 tisíc korun (přes 70 tisíc korun měsíčně).

Měsíčně deset tisíc dolarů a ubytování zdarma. Kalifornské vinařství láká na práci snů

Cestování

„Taková pozice je naléhavě nutná. Poslouží k posílení místních historických záznamů, ke zvýšení povědomí o důležitosti podniků v reakci na možné zavírání hospod a pomůže sektoru pohostinství dostat se z krize vyvolané pandemií,“ píše se v inzerátu, který je součástí projektu Inns on the Edge, jenž má na svědomí společnost Historic England.

„Projekt má za cíl pochopit sociální a ekonomickou roli podniků, a to ve venkovském či městském prostředí. Bude sloužit k vytvoření metodiky, která může být uplatněna v dalších oblastech hrabství a v celé Velké Británii,“ zaznívá v nabídce.

Kandidát bude potřebovat také vynikající komunikační schopnosti, zkušenosti s prováděním výzkumu a velkou časovou flexibilitu. A rozhodně také zálibu v posedávání v hospůdkách, protože jak jinak dělat výzkum než s pintou zlatavého moku na stole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám