Hlavní obsah

Clarkson: Byl jsem ve stresu z obav z rakoviny. Vyhazovu z Top Gearu lituje

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie

Bývalý moderátor pořadu Top Gear Jeremy Clarkson ve svém sloupku pro noviny The Sunday Times napsal, že k incidentu, po kterém byl vyhozen z motoristického magazínu, došlo během jeho „nejvíce stresujícího dne za 27 let na BBC“. Clarkson se totiž obával, že by mohl mít rakovinu jazyka. Moderátor ale dodal, že jiní lidé čelící stresu ho „dokáží zvládat lépe“.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Jeremy Clarkson

Článek

„Dva dny před tou ‚potyčkou‘ mi můj doktor sdělil, že vřídek na mém jazyku je pravděpodobně rakovina, a že musím jít co nejdříve na kontrolu,“ napsal Clarkson ve svém sloupku. „Což jsem ale nemohl udělat, byli jsme uprostřed natáčení Top Gearu. A Top Gear byl vždy na prvním místě,“ pokračoval.

BBC vyhodila populárního moderátora z pořadu Top Gear koncem března po „nevyprovokovanému fyzickému útoku“ na produkčního pořadu Oisina Tymona. [celá zpráva]

Mnohochapadlová příšera

Pětapadesátiletý Clarkson také popsal svou posedlost prací na Top Gearu, hlavně po rozpadu jeho manželství a smrti matky, a také enormní pocit ztráty, který měl, když mu nebyla prodloužena smlouva.

„Byla to všepohlcující entita, mnohochapadlová globální příšera, který byla dysfunkční, nemotorná a šílená, ale miloval jsem ji s vášní. Miloval jsem ji jako vlastní dítě,“ píše Clarkson.

„Bylo mi z toho zle, protože po tom, co jsem přišel o domov a o matku, vrhl jsem se na tu práci ještě razantněji a teď jsem přišel, idiotsky, i o ni,“ svěřil se moderátor.

Clarkson chtěl nejprve s prací v televizi praštit, ale nyní plánuje „posbírat padlé“ a začít jinou televizní automobilovou show. I když ještě neví, zda bude opět pracovat se svými bývalými spolumoderátory z Top Gearu Jamesem Mayem a Richardem Hammondem.

Ukončení spolupráce BBC a Clarksona vyvolalo obrovskou vlnu podpory fanoušků Top Gearu. Online petici za obnovení vysílání podepsalo více než milión lidí. [celá zpráva]

K incidentu došlo v hotelu na severu hrabství Yorkshire. Clarksona údajně naštvalo, že po celodenním natáčení produkce nezajistila teplé jídlo. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Nekonvenční Jeremy Clarkson počtvrté česky

Pro někoho potížista, pro jiného nekonvenční novinář, který z automobilového pořadu Top Gear vysílaného britskou BBC udělal show pro 350 miliónů diváků po...

Výběr článků

Načítám