Hlavní obsah

Chlapec si nezvládl zavázat ani tkaničky, nyní jeho přínos oceňuje i Obama

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opuštění psi z amerického New Jersey mají větší šanci na nový domov. Za nápadem stojí teprve dvanáctiletý Darius Brown, jenž pro čtyřnohé mazlíčky vyrábí módní doplňky v podobě motýlků. Ačkoliv ani cesta mladého podnikatele není snadná, chystá se svoje podnikání rozšířit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S nápadem Darius přišel poté, co viděl opuštěná zvířata, která přišla o domov v důsledku ničivých hurikánů Harvey a Irma v roce 2017. Mnoho psů zůstalo opuštěno v útulcích a Darius se rozhodl zvýšit jejich atraktivitu pomocí speciálních psích motýlků. „Pomáhá jim to zaujmout budoucí majitele a zvyšuje šanci na nový domov,” prozrazuje mladý milovník zvířat.

Kromě psů začal chlapec pomáhat i sám sobě. „Když jsem byl mladší, diagnostikovali mi vadu řeči, pomalejší rozvoj chápání i motoriky,” vysvětluje Darius, který si ještě před několika lety nebyl schopný sám zavázat tkaničky u bot. S novým koníčkem se však jeho vývoj začal zlepšovat.

„V jeho dospívání se začaly projevovat změny, je víc empatický, jeho motorika se také zlepšuje. Jsou to malé krůčky, ale pomalu se do toho dostáváme,” říká chlapcova starší sestra Dazhai.

Dopis od Obamy

Po dvou letech začíná Darius sklízet ovoce svojí práce. O jeho činnost se dokonce zajímal i bývalý prezident Spojených států Barack Obama, jenž mladíkovi zaslal dopis, v němž ho informoval, že si všímá a váží jeho práce pro společnost.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I have never been so excited and shocked and speechless in my life. Today have to be one of the greatest days of my life. What an honor! I can not believe I received a letter of recognition from PRESIDENT BARACK OBAMA!!!!!!! @barackobama Thank you so much. I'm truly honored. You are my idol! #presidentbarackobama #barackobama #recognition #honored #myidol #greatestdayofmylife #believeinyourself #helpothers #giveback #community #destinedforgreatness #godisgood #blessedandhighlyfavored #thankful #imjustgettingstarted #bowties #designer #dogsofinstagram #dogs #adoptdontshop #bowtiessaveslives #fisll #mybrotherskeeper #newark #newjersey #youth #thabitiboone @michelleobama #ellentube #love #presidentobamaapproved

Příspěvek sdílený Beaux and Paws (@sirdariusbrown), Bře 22, 2018 v 4:54 PDT

Z koníčku tak vznikla malá firma, která nabízí psům módní doplňky ruční výroby. Z příspěvků od podporovatelů nakupuje s pomocí matky Darius materiál a motýlky poté daruje záchranným stanicím napříč New Jersey. Zákazníkům také nabízí motýlky na internetových stránkách. „Jsme na něj hrdí, překonal spoustu překážek, a ještě ho další spousta čeká. Dělá to, v co bezmezně věří,” dodává matka Joy Brownová.

A protože podnikání kvete, rozhodl se Darius expandovat i do dalších amerických států, kde by opuštěným zvířatům také rád pomáhal.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám