Hlavní obsah

Čeští vinaři vloni znovu vylepšili rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vinaři z Moravy a Čech v loňském roce znovu vylepšili rekord v počtu získaných medailí na mezinárodních soutěžích. Získali jich 990, ve srovnání s rokem 2018 je to o 81 více. Informoval o tom Vinařský fond, který účast moravských a českých vinařů na soutěžích finančně podporuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě zlatých, stříbrných a bronzových medailí přibylo do národní sbírky ocenění také 34 velkých zlatých a jedna platinová medaile a také 11 titulů šampiona, tedy ocenění pro vína mimořádné kvality, která ve svých kategoriích nenašla konkurenta.

„Tyto úspěchy nepřinášejí našim vínům jen světový věhlas a dobré obchodní výsledky, ale také k nám přivádějí stále více zahraničních turistů, kteří se jezdí seznamovat s místy vzniku těchto jedinečných vín,” uvedl ředitel Vinařského fondu Jaroslav Machovec.

Důvodem rostoucího počtu získaných medailí jsou přibývající zkušenosti vinařů, kteří si uvědomují výhodu ocenění ze zahraničí a učí se lépe vybírat vína pro konkrétní soutěže.

Platinová medaile z Afriky

Nejúspěšnější byla vína z Moravy a Čech na soutěži AWC Vienna ve Vídni, kde získala 298 medailí. Nejvíce šampionů přivezli vinaři ze soutěže San Francisco International Wine and Spirits Competition. Také nejvíce velkých zlatých medailí, konkrétně devět, získali vinaři v USA, na soutěži Finger Lakes International Wine Competition, která se konala v New Yorku.

Šampionem je červené z Bzence

Muži

Platinovou medaili pak získalo Nové vinařství z Drnholce na největší africké soutěži vín - Michelangelo International Wine and Spirits Awards 2019 v Jihoafrické republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám