Hlavní obsah

Česká paštika sklidila za hranicemi velký úspěch

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv se občas Češi setkávají v zahraničí s hanlivým označením „paštikáři”, tentokrát je toto označení zcela na místě. Dvojice mužů z České republiky o sobě dala vědět při udělování prestižního ocenění Great Taste v Londýně. V konkurenci tisíců produktů dokázali dosáhnout na nejvyšší ocenění.

Foto: Melememaso

Honza a Tomáš sklidili se svou paštikou velký úspěch.

Článek

Dva kamarádi Honza a Tomáš mají slovo „paštikář” dokonce na svých zástěrách. Dávají tak zapomenout urážkám Čechů a dokazují, že v zahraničí dokážou české paštiky také ocenit.

Oba muži společně založili značku Melememaso a začali se věnovat výrobě masových pochoutek. Při udělování ocenění Great Taste za rok 2019 sklidili velký úspěch. Z téměř 13 tisíc produktů z více než stovky zemí se jejich husí paštika s bordeaux umístila mezi 208 produkty oceněnými třemi hvězdami. Dva další produkty od Melememaso, zvěřinová paštika a lanýžová paštika, získaly dvě hvězdy a kachní paštika s calvadosem získala jednu hvězdu.

Ocenění Great Taste, které je udělováno na základě hodnocení více než 500 food kritiky, šéfkuchaři, restauratéry, nákupčími, prodejci a výrobci jídla, novináři a recenzenty, je považováno za jedno z nejrespektovanější ocenění v oblasti řemeslných výrobců potravin.

Na obalu nezáleží

Jakožto známka výjimečnosti uznávaná mezi spotřebiteli i prodejci oceňuje Great Taste především chuť, nezávisle na značce a obalu. Ať už jde o ocet, granolu, slaninu nebo sýr, všechny produkty jsou před ochutnáváním vyňaty z obalu, sklenice, lahve nebo krabičky. Porotci pak ochutnávají, hodnotí a znovu ochutnávají, aby rozhodli, které produkty si zaslouží jednu, dvě nebo tři hvězdy.

V porotě letos zasedli mimo jiné kuchařka, autorka a odbornice na udržitelnost v gastronomii Melissa Hemsleyová či vítěz populární televizní show MasterChef 2018 Kenny Tutt. Na zářijovém udělování cen v Londýně tak letos nechyběla ani česká stopa. Právě Honza a Tomáš seděli mezi patnáctkou pozvaných producentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám