Hlavní obsah

Arabský liliput si splnil sen, stal se kulturistou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý Amr Ibrahim z egyptského města Kafr El Dawar měří pouhých 112 centimetrů a váží 40 kilogramů, porucha růstu mu však nebrání v dosažení snů. Před několika lety se rozhodl, že bude kulturistou, a i přes počáteční výsměch si v posilovně, kam pravidelně chodí cvičit, vybudoval respekt. V brzké době se zúčastní prvních závodů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Egyptský kulturista měří 112 centimetrů a váží 40 kilogramůVideo: Reuters

 
Článek

Cesta k vytouženému cíli nebyla pro mladíka jednoduchá. Když ve 14 letech přišel do posilovny, setkal se s výsměchem.

Většina trenérů mu tvrdila, že je na posilování příliš malý. Ibrahim se však nenechal odradit a postupem času si v komunitě vybudoval velký respekt a uznání.

„Setkával jsem se s úšklebky. Všichni si mysleli, že je pro mě cvičení ztráta času. Byl jsem ale odhodlaný to dokázat,“ vysvětlil Ibrahim agentuře Reuters.

Jeho trénink se velmi podobá tomu, který vykonávají běžní kulturisté. Zvedá však mnohem menší váhu a trenéři ho při cvičení častěji jistí.

A protože v Egyptě neexistují závody pro lidi nízkého vzrůstu, musí obstát v daleko silnější konkurenci, než by si přál. Ani tak se ale nevzdává, v brzké době by se měl zúčastnit závodů v Alexandrii.

„Jeho výkony jsou lepší než u jiných lidí, kteří jsou starší a zkušenější. Má obrovskou vůli,“ podporuje svého svěřence trenér Mostafa Azab.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám