Hlavní obsah

Amatérský kovář vytvořil impozantní dílo, gril ve tvaru plachetnice

Ačkoliv je sedmadvacetiletý Yaroslav Efremov z ukrajinského města Kremenec povoláním automechanik, klidně by se mohl živit jako kovář. Jeho prozatím první a zároveň také poslední výrobek z kovu je totiž opravdovým mistrovským dílem, které je navíc i velmi praktické. Impozantní plachetnice je totiž využitelná jako gril.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Efremov byl vždycky velkým fanouškem kování, a tak se tomuto řemeslu začal pomalu, ale jistě přiučovat. Gril ve tvaru plachetnice měl prý v hlavě už hodně dlouho. Když pro jeho výrobu nadešel ten správný čas, začal na něm postupně pracovat.

Není bez zajímavosti, že si na zhotovení plachetnice nepřipravil vůbec žádné plány či náčrty. Vše si prý do posledního detailu představoval jenom v hlavě.

„Jednoduše jsem vytvořil něco, co jsem si před tím přestavil. S výsledkem jsem velmi spokojený,“ svěřil se serveru odditycentral.com s tím, že na neobvyklém grilu pracoval nepřetržitě po dobu jednoho měsíce.

„Bylo to nesmírně náročné. Vytvořit gril v podobě plachetnice vyžadovalo věnovat se práci alespoň několik hodin denně,“ dodal.

Výsledné dílo měří dva metry na délku, jeden metr na šířku a váží zhruba 90 kilogramů. Na první pohled přitom není vůbec zřejmé, že se jedná o gril. Na to člověk přijde až poté, co odsune palubu lodi do stran a objeví grilovací rošt.

Reklama

Výběr článků

Načítám