Hlavní obsah

Deset mečů v krku nebo vrtačka v nose? Pro Američana žádný problém

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pouličních představeních bývá k vidění spousta odvážných kousků. Mezi ně rozhodně patří i polykači mečů a Američan Brad Byers se řadí mezi špičku těchto odvážlivců. Už i jeden meč v útrobách lidského těla by se mohl zdát jako hodně. Devětapadesátiletý muž jich dokáže spolknout rovnou deset, jak nyní předvedl na videu, které zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polykač mečů do sebe najednou nasoukal deset sedmdesáticentimetrových mečůVideo: Caters News / Brad Byers, AP

 
Článek

Kousek, který není radno doma zkoušet. Jinak se ani nedá nazvat představení, při kterém si Byers do krku strčí celkem deset mečů, a aby toho nebylo málo, tak s nimi jště zatočí o 180 stupňů.

„Je to zdaleka nejnebezpečnější kousek v mém repertoáru, jeden špatný pohyb a hrozí zranění jícnu,” říká o vystoupení sám polykač, který se naučil potlačit dávivý reflex.

Foto: Profimedia.cz

Brad Byers si neváhá do nosu strčit klidně i vrtačku.

Byers svoje představení pilovat postupně, a to ještě v době před rozšířením internetu. Jediné, co jej inspirovalo, tak byly obrázky polykačů mečů. „Nejdřív jsem zkoušel spolknout jen několik mečů, což mi přišlo dost snadné, tak jsem se rozhodl to trochu vylepšit,” pokračuje. Předtím, než si meče strká do krku, je nijak nelubrikuje a i díky tomu si vysloužil přezdívku „lidské pouzdro”.

Když už meče odvážlivce omrzí, neváhá zkoušet další bláznivé kousky. Strčit si zapnutou vrtačku do nosu směrem k mozku? Pro Byerse žádný problém. A při tom ani kapka krve.

Co ho k nebezpečným kreacím vede, není úplně jasné, nicméně pohled na muže, jenž točí deseti meči v krku nebo si zatlouká hřebík do nosu, rozhodně upoutá pozornost. I když nejeden přihlížející zrak raději rychle odvrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám