Hlavní obsah

Lov piraní a pojídání krokodýlů. V Japonsku se chystají na novou éru

Že si v Asii potrpí na pro Evropany ne úplně tradiční pokrmy, to je poměrně známý fakt. Proto asi nepřekvapí, že se na události, která se konala v japonském Tokiu v rámci oslav konce období Heisei, které v Japonsku trvá od roku 1989, servírovalo nejrůznější maso. Mezi pokrmy nechyběli ani krokodýli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na festivalu exotického jídla v Japonsku se servírují krokodýlí tlapy nebo klokaní burgeryVideo: AP

 
Článek

Pořadatel akce Jano Tomojuki prozradil, že nápad na podobnou akci dostal vlastně náhodou.

„V roce 2017 jsem udělal aprílový žert a prozradil, že přivezu 100 tisíc piraní a uspořádám jejich lov, ale domníval jsem se, že každý pochopí, že se jedná o žert,” říká ředitel firmy pořádající nejrůznější akce.

Foto: Profimedia.cz

Piraňa červenobřichá

„Lidé najednou začali chodit a ptát se, kdy se lov bude konat, jak to celé proběhne a kde si mohou koupit vstupenku,” říká Tomojuki, jenž se tak rozhodl akci skutečně uspořádat.

Je libo tlapu krokodýla?

Kromě lovu piraní, které pořadatelé přivezli z Amazonie, Tomojuki připravil pro hosty ochutnávky nejrůznějších mas.

„V Japonsku jíme především hovězí, vepřové a kuřecí. Já jsem při cestování po světě ochutnal spoustu druhů masa a rozhodl jsem se stejný zážitek dopřát i hostům akce,” přibližuje důvod, proč na grilu bylo k vidění více než deset druhů masa, mezi nimi například krokodýlí tlapy, nebo třeba klokaní hamburgery.

Letos akce proběhla ve znamení oslav končící éry Heisei, která v Japonsku trvala od roku 1989, kdy na císařský trůn usedl císař Akihito. Ten však poslední dubnový den předá pomyslné žezlo nejstaršímu synovi Naruhitovi, čímž začne nová éra země vycházejícího slunce.

Další akce spojené s nástupem nové éry se očekávají ve Zlatém týdnu na přelomu dubna a května, který je v Japonsku hojně slaven.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám