Hlavní obsah

Ve Finsku byly k dostání burgery s příchutí lidského masa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na náměstí Narinkkatori, nacházejícím se v hlavním finském městě Helsinkách, mohli lidé během čtvrtka vyzkoušet burger, jehož příchuť měla připomínat lidské maso. Finská média informovala, že se jednalo o počin londýnského šéfkuchaře Toma Wolfeho, jenž zde nevšedním způsobem propagoval devátou sérii amerického seriálu Živí mrtví, píše server Global Meat News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Burger byl na helsinském náměstí k dostání zdarma po dobu několika hodin. O jeho neobvyklé chuti byli zákazníci předem informováni.

Aby maso chutnalo podobně jako lidské, studoval Wolfe popisy lidí, kteří ho v minulosti opravdu ochutnali. Konkrétně se věnoval zápiskům amerického novináře Williama Seabrooka, který přiznal, že lidské maso konzumoval během cest po Západní Africe, kde strávil určitý čas s kanibalským kmenem.

Server Global Meat News uvádí, že zatímco podle Brooka chutná lidské maso podobně jako telecí, jiní ho spíše přirovnávají ke kuřecímu či k tuňákovi. Jaké maso použil Wolfe k přípravě burgerů, odmítl komentovat.

Nejedná se však o první případ, kdy se v rámci propagace postapokalyptického seriálu Živí mrtví připravovaly burgery s příchutí lidského masa. V roce 2014 byl podobný pokrm k dostání v londýnské restauraci Mess.

Reklama

Výběr článků

Načítám