Hlavní obsah

Na kávu si počkáte hodiny, kávovar s ledovou vodou však zajistí její přirozenou chuť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli na první pohled připomíná spíše přístroj pro chemické experimenty, jedná se o kávovar jednoho z amerických výrobců. Ten láká na přirozenou chuť kávy, které údajně docílí díky ledové vodě. Kávovar stojí 1950 dolarů (asi 43 tisíc korun) a oblíbený nápoj vyrobí za 8 až 16 hodin, píše server Luxury Launches.

Foto: Hammacher Schlemmer

Kávovar zaujme na první pohled.

Článek

Kávovar s názvem Slow Drip Cold Coffee Brewer je dílem americké společnosti Hammacher Schlemmer, která se nechala inspirovat v Japonsku, kde se podobně fungující kávovary těší velké oblibě.

„Ledová voda v třílitrové skleněné nádobě teče do dvou trysek s kohoutky, které umožňují nastavit rychlost odkapávání na 8 až 16 hodin - čím nižší je rychlost, tím silnější je koncentrace kávy. Ve vrchní části každé nádoby je umístěná namletá káva ve vyměnitelném bavlněném filtru,“ vysvětluje výrobce funkčnost kávovaru na svém webu.

Foto: Hammacher Schlemmer

Na naplnění láhví kávou si počkáte několik hodin.

Kávovary připravující kávu prostřednictvím ledové vody namísto vroucí jsou podle serveru Luxury Launches považovány za kvalitnější. Ledová voda prý totiž zajistí daleko přirozenější chuť kávy. Připravená káva vydrží v lednici po dobu jednoho týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám