Hlavní obsah

K umění nikdy netíhl, teď Američan vytváří úchvatná díla z lega

Joseph Kraham neměl podle svých slov nikdy umělecké vlohy, v roce 2014 však přišla změna. Tehdy totiž rodák z Houstonu, nacházejícím se v americkém státě Texas, začal vytvářet mozaiky z kostek lega, které jsou natolik povedené, že je o ně obrovský zájem, píše houstonský server Chron.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

S neobvyklou činností začal Kraham před čtyřmi lety, kdy mu pošel pes. Tehdy na jeho počest vytvořil lego portrét a umělecké dílo sdílel na sociálních sítích.

Tam se dočkal velkého množství pozitivních ohlasů, a tak s tvorbou pokračoval. Netrvalo dlouho a začaly si ho najímat společnosti všech možných zaměření.

Postupem času vyvinul svoji vlastní techniku, která zahrnuje malování kostek lega akrylovým lakem. „Používám téměř 400 barev,” přibližuje umělec.

Některá svá díla už stihl věnovat i charitativním organizacím či známým osobnostem. Ze všeho nejraději vytváří portréty houstonských sportovců.

Nejnovější chloubou Krahama je portrét basketbalisty Jamese Hardena, na který využil celkem 28 tisíc kostek a pracoval na něm 200 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám