Hlavní obsah

V Melbourne servírují kávu s brokolicí. Mají pro to dobrý důvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zelenina obsahuje řadu prospěšných látek pro naše zdraví, mnoho lidí se jí však podle průzkumů stále spíše vyhýbá. Australští vědci proto přišli se zajímavým řešením, jak je ke konzumaci zeleniny donutit. Vytvořili speciální brokolicový prášek, který se má přidávat do polévek, pečiva či dokonce také kávy, píše deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průzkum společnosti CSIRO (Organizace vědeckého a průmyslového výzkumu Commonwealthu) z loňského roku ukázal, že čtyři z pěti dospělých Australanů nesplňují doporučenou denní dávku zeleniny.

Zástupci společnosti se domnívají, že řadu lidí odrazuje nepříliš atraktivní vzhled plodin, a tak ve spolupráci se zemědělskou organizací Hort Innovation přišli s unikátním způsobem, jak proti tomuto nešvaru bojovat.

Vytvořili speciální brokolicový prášek, který se má přidávat do polévek, smoothie či pečiva. Dvě lžíce této přísady obsahují zhruba jednu porci brokolice, což je významný zdroj vlákniny, vitaminů B6 a E či manganu.

S práškem už začala experimentovat i jedna z melbournských kaváren, která jej vmíchává do svých káv. Využití se tak zdá být zcela nevyčerpatelné.

„Průzkumy ukazují, že průměrný Australan stále nekonzumuje doporučenou denní dávku zeleniny, a prášek z brokolice jim v tom může pomoci,“ svěřil se výkonný ředitel Hort Innovation John Lloyd.

Reklama

Výběr článků

Načítám