Hlavní obsah

Z Američana se stal milionář díky vynálezu silikonových varlat pro vykastrované psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho lidí se naivně domnívá, že vše průlomové již bylo vynalezeno a že na trhu už na nové nápady není žádný prostor. Důkazem, že tomu tak ani zdaleka není, je čtyřiašedesátiletý Gregg Miller, jenž zbohatl díky vynálezu silikonových varlat pro vykastrované psy. Američan tvrdí, že zvířata ztrátu pohlavních žláz vnímají a jeho produkt jim pomůže se s ní vyrovnat, píše server CNBC.

Foto: Profimedia.cz

Gregg Miller zbohatl díky náhradním varlatům pro vykastrované psy.

Článek

Miller vyrůstal v Kansas City v americkém státě Missouri, kde studoval žurnalistiku. K tomuto oboru si však nikdy lásku nenašel a už od studijních let fušoval do podnikání.

Jeho první a dlouholetý byznys byl zaměřený na výrobu sladkostí, který mu však po určitém čase začal lézt krkem. „Věřte mi, po 12 letech už máte sladkostí dost. Musel jsem si ale začít pokládat otázku, co budu dělat dál,“ svěřil se Miller.

S odpovědí mu pomohl jeho pes Buck, kterého si pořídil v polovině devadesátých let. Nikdy ho nenapadlo, že by svého bloodhounda musel dát vykastrovat, když ale opakovaně začal utíkat z domu za fenami, nebylo jiné řešení.

A právě tehdy vznikla myšlenka, díky které je dnes milionářem. Když se zeptal veterináře, zda se vyrábí implantáty pohlavních žláz pro psy, aby si zachovali přirozený vzhled, odpověděl mu, že něco tak šíleného ještě nikdy neslyšel.

Miller ale na Buckovi viděl, že ztrátu varlat nese s nelibostí. „Mimikou mi říkal: ‚Jsou pryč, kam se poděla?‘“ Nadšenec do podnikání zkrátka viděl díru na trhu, a tak zašel za veterinářem znovu, dostal ho na svou stranu a po krátké době začali společnými silami pracovat na prvním prototypu.

Rodiče si mysleli, že zešílel

Za vynález, který pojmenoval Neuticles, prý společně s 32 investory utratil celkem 100 tisíc dolarů (asi 2,2 miliónu korun). „Moji rodiče si tehdy mysleli, že jsem absolutně zešílel. To si ostatně mysleli úplně všichni moji známí,“ přiznal.

První prototyp, který veterináři otestovali na 30 různých psech, spatřil světlo světa v roce 1995. Ačkoli to bylo v začátcích s prodejem jako na houpačce, nakonec u pejskařů našel pochopení.

Implantáty se nejdříve vyráběly z umělé hmoty, což vedlo k hlučnému zvuku při pobíhání psů. Tento problém však vyřešil nový prototyp ze silikonu.

Miller tvrdí, že celkem prodal už přes 500 tisíc párů, přičemž jeden takový vyjde v průměru na 310 dolarů (téměř sedm tisíc korun). Už se mu ale podařilo prodat i náhradní varlata pro slona, které s ohledem na jejich velikost vyšly na 2800 dolarů (přes 60 tisíc korun).

Jeho pes Buck, bez něhož by náhradní psí varlata nikdy nevznikla, zemřel před několika lety. Nyní je věrným společníkem amerického podnikatele anglický buldok Humphrey, který se kastraci rovněž nevyhnul. A že je ozdoben silikonovými implantáty, asi není třeba dodávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám