Hlavní obsah

V nizozemském holičství využívají starou techniku, při níž zákazníkům hoří vlasy

Dříve byla tato technika využívána k hubení vší, nyní ji jedno z nizozemských holičství ve městě Grootebroek aplikuje na úpravu vlasů. Tamní holiči zákazníkům nanesou na kštici speciální přípravek a následně ho zapálí. Tím je mimo jiné zbaví roztřepených konečků, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zákazník má vlasy doslova v plamenech.

Článek

Zákazníci nizozemského holičství Kapsalon Istanbul sedí při úpravě vlasů doslova v horkém křesle, neboť mají nad hlavou po většinu času pořádný žár.

„Tuto techniku jsem se naučil během školení v Turecku. Tradičně byla využívána k hubení vší a vyhlazení vlasů. Dříve totiž nebyly žádné přípravky a fény,“ svěřil se devětatřicetiletý majitel podniku Kadir Demirel.

„Já techniku aplikuji na vyhlazení kadeřavých vlasů a zbavení roztřepených konečků. Vlasy netrpí a nejsou nijak poničeny,“ vysvětlil.

„Lze tak odstranit i zelektrizované vlasy po střihu. Nikomu bych ale rozhodně neradil, aby to zkoušel bez řádného tréninku,“ upozornil.

Foto: Profimedia.cz

Dříve se tato technika využívala k hubení vší.

Zákazníci mu prý plně důvěřují. „Nebojí se, protože to nebolí a mají ke mně důvěru. Pravidelně sem chodí dokonce jeden zákazník, kterému je sedm let. Práci si nesmírně užívám, protože je velmi odlišná. Rád bych tuto techniku učil také další holiče,“ odhalil své plány do budoucna.

Reklama

Výběr článků

Načítám