Hlavní obsah

Dvojice láhví whisky se prodala za 25 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým majitelem dvou láhví extrémně vzácné skotské whisky z roku 1926 je neznámý podnikatel, který za ně v součtu neváhal utratit 1,2 miliónu dolarů (více než 25 miliónů korun). O koupi informovala agentura Reuters, podle níž se jedná o nejvyšší částku v historii, kterou soukromá osoba zaplatila za láhev whisky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dubaji se prodaly jedny z nejdražších lahví whisky na světěVideo: Reuters

 
Článek

V obou láhvích se nachází whisky skotské palírny Macallan z roku 1926. Podle Benjamina Odgerse, generálního manažera společnosti Le Clos, která prodej whisky v Dubaji uskutečnila, se jedná o nesmírně vzácný produkt.

„V podstatě je to jedna z nejvzácnějších whisky, která se kdy objevila na trhu. Obzvlášť neobvyklá je skutečnost, že jde hned o dvě velmi vzácné láhve. Destilát vznikl v roce 1926 a do láhví byl vložen o 60 let později,“ svěřil se Odgers.

Za horentní sumou však nestojí pouze samotný zlatavý mok, ale také láhve, které zdobí originální etikety vytvořené dvěma světovými umělci. Jedním z nich je Brit Peter Blake, jenž pracoval na designu alba skupiny Beatles, druhým pak Ital Valerio Adami.

„Moc rád bych vám prozradil, jak whisky chutná, ale takové štěstí, abych ochutnal, jsem neměl a nejspíše ani nikdy mít nebudu. Je to neuvěřitelně uznávaný produkt, který ochutná jen velmi malé množství lidí,“ vysvětlil Odgers.

Kupec unikátního zboží si nepřál být jmenován, podle agentury se však jedná o zámožného mezinárodního podnikatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám