Hlavní obsah

Muž u jezera vytváří úchvatné zvířecí sochy z vyplaveného dříví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestačtyřicetiletý umělec Paul Lewis z kanadského Langfordu v Britské Kolumbii vytvořil sbírku výjimečných uměleckých děl z vyplaveného dříví. Břeh jezera Esquimalt Lagoon tak nyní zdobí například sochy orla, havrana či sovy, informoval server Goldstream Gazette.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Lewis je vášnivým umělcem, který se po většinu času věnuje malování akrylovými barvami. Téměř celý minulý týden však kvůli problému se zubem strávil ve svém domě, a tak cítil, že je načase se opět kreativně vyřádit.

Jednoho rána se proto vydal k jezeru Esquimalt Lagoon a začal sbírat mušle a kousky vyplaveného dříví a po několika hodinách bylo jeho první dílo na světě. Z přírodního materiálu vytvořil orla, jenž má reprezentovat jeho lásku k ptákům. K němu se následně připojili havran, sova a husa.

„Je to jako skládat puzzle. Musíte hledat kousky, které do sebe zapadnou. Poté začnou pomalu ožívat. Cítím, že dřevo ke mně promlouvá,“ svěřil se Lewis.

Výjimečná umělecká díla zaznamenala mezi lidmi obrovský úspěch. Lewisovi dokonce zavolal starosta města, který mu za jeho práci poděkoval. „Zpětná vazba, kterou jsem obdržel, je fascinující,“ uzavřel umělec.

Reklama

Výběr článků

Načítám