Hlavní obsah

Do Prahy má namířeno známý italský michelinský šéfkuchař

Není to zrovna každý den, kdy může Česká republika přivítat michelinského kuchaře. Počátkem příštího týdne se ve dvou pražských restauracích mihne jedna z hvězd italské gastronomie Riccardo Agostini. Ten stojí za romantickou venkovskou restaurací Il Piastrino v Pennabili, která drží jednu michelinskou hvězdu.

Foto: archiv Il Piastrino

Prezentaci pokrmů má Agostini zvládnutou na výbornou.

Článek

Riccardo Agostini do Prahy přijíždí na pozvání svého dlouholetého přítele a známé tváře na pražské gastronomické scéně, kterým není nikdo jiný než Riccardo Lucque. Ten je milovníkům vyšší kulinařiny dobře známý jako majitel a šéfkuchař restaurace Aromi či bister La Bottega. Na jeho pozvání přijel do Prahy Agostini vařit už před čtyřmi lety.

A právě ve vinohradské Aromi a holešovické La Bottega má Agostini skrze pětichodové degustační menu předvést náročným českým strávníkům své umění spočívající v dokonalém zpracování čerstvých italských surovin.

Recepty stojí na lokálních surovinách

Ryby, houby a silné zeleninové chutě - to vše nemá chybět na pondělní a úterní degustaci Agostiniho, který běžně hosty své malebné restaurace láká na svěží pokrmy z lokálních surovin. Předkrmy v jeho italské restauraci stojí 14 až 16 euro, hlavní chody do 20 eur a dezerty 10 euro. Luxusní degustační menu pak v podniku Il Piastrino stojí 90 eur, tedy něco přes 2300 korun.

Foto: archiv Il Piastrino

Restaurace Il Piastrino je místem, kde šéfkuchař Riccardo Agostini čaruje běžně.

Michelinských šéfkuchařů má Česká republika stále poskrovnu. Jednou michelinskou hvězdou se mohou chlubit stále pouze tři šéfkuchaři - Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise), Roman Paulus (Alcron) a Radek Kašpárek (Field).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám