Hlavní obsah

V Dubaji vytvořili nejdražší dort na světě, váží 54 kilogramů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubajské cukrářství Broadway Bakery se dlouhodobě specializuje na výrobu speciálních zakázkových dortů. Což o to, to o sobě u nás v České republice tvrdí každá pátá paní na počkání. V Broadway Bakery však připravují něco trochu jiného než dorty pro manžele ve tvaru fotbalového míče. Vytváří se tam totiž bez nejmenší nadsázky „jedlé umění”.

Foto: Broadway Bakery

Dort z dílny dubajského cukrářství Broadway Bakery

Článek

Dubajský podnik Broadway Bakery se svým nejnovějším dortem podle všeho zapíše do Guinnessovy knihy rekordů. Výroba výjimečně sladkého kousku totiž zabrala celkem 1200 hodin lidské práce. Dort váží 54 kilogramů a je na něm i značné množství jedlého zlata.

Objednavatel za něj zaplatil v přepočtu přibližně 885 tisíc korun.

Dort byl vyroben při příležitosti 70. výročí indické nezávislosti a jeho ústředním motivem je postava herce Aamira Khana jako postavy Mahavira Phogata z bollywoodského trháku Dangal.

Až pro 240 lidí

„Klient si přál, aby bylo do dortu štědře začleněno zlato, a tak jsme jeho přání vyplnili tak, že jsme každou z medailí pokryli 75 gramy jedlého zlata,” uvedlo pekařství na svých stránkách.

Dort dále zachycuje výjev, kdy Phogatovy dcery a olympijské vítězky Geeta s Babitou cvičí Dangal (wrestling).

Celý dort je přitom stoprocentně jedlý a vyrobený z těch nejkvalitinějších přísad. Podle pekařů by dokázal nasytit bez nejmenšího problému na 240 hostů.

Reklama

Výběr článků

Načítám