Hlavní obsah

Sezóna dešťů přináší v jihovýchodní Asii zajímavou kulinářskou specialitu

Novinky, jky

První návštěva Asie mimo hotelové resorty je pro průměrného Evropana obyčejně velký a silný zážitek. A jedním z nejvýznamnějších bodů bývá koštování lokální gastronomie. Samozřejmě však rozhoduje, v jakém období roku přijedete. A pokud máte teď někdy namířeno třeba do Kambodži, budete mít příležitost ochutnat něco opravdu zajímavého.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kambodži nastává období pojídání smažených tarantulíVideo: Reuters

 
Článek

Zeptejte se na to každého zkušenějšího cestovatele - jihovýchodní Asie je rájem nejrůznějších zvláštních specialit, které vám v Evropě na talíř nikdo nenaservíruje. Kambodža rozhodně není výjimkou. Počátek deštivé sezóny nyní opět vrací do zdejší nabídky i pokrm, na který si každý rozhodně netroufne - smažené tarantule.

Smažení pavouci jsou v Kambodži doslova národní delikatesou a ti turisté, kteří se odváží tuto pochoutku ochutnat, obvykle potvrzují, že jsou skutečně chutní. V oblasti Skuon v provincii Kampong Cham se nachází centrum byznysu s jedlými tarantulemi.

Jedna jedlá tarantule přijde ve stáncích s občerstvením obvykle přibližně na 2000 kambodžských rielů, což je méně než 12 korun. Místní často vyrážejí do polí, aby tyto ochlupené pavouky lovili. Ti se ukrývají během monzunové sezóny od června do listopadu v dírách v zemi a vylézají kvůli chladnějším teplotám, což je činí jednodušší kořistí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám