Hlavní obsah

Když je závislost silnější: Muž rozfofroval manželce veškeré úspory za mobilní hry

Novinky, jky

Pokud si myslíte, že to váš partner s hrami na mobilu trochu přehání, neustále vysílá nějaké útoky či běduje nad nedostatky svého virtuálního městečka, zamyslete se znovu. Nejmenovaný Japonec totiž dokázal utratit za mobilní hry během dvou let v přepočtu více než 2,5 miliónu korun. Velkou část této sumy přitom získala jeho manželka z pojistky po smrti svých příbuzných.

Foto: Profimedia.cz

Na mobilních hrách je možné utratit velké peníze.

Článek

Statistiky hovoří jasně - Japonci utrácejí za mobilní hry v průměru výrazně více peněz než lidé z jiných zemí. Podle tamějších médií za to může i takzvaný systém Gacha. Místo toho, aby si hráči standarně kupovali uvnitř her speciální zbraně, nové levely či „herní peníze” k užitku v samotné hře, tento mechanismus funguje na podobné bázi jako výherní automaty. Člověk tak může sice někdy vyhrát hodně herních bonusů, ale také utratit daleko více, než původně zamýšlel.

Nedávno se tak jedna rozrušená Japonka vydala hledat pomoc ve složité situaci. Přišla totiž na to, že její muž utratil jejich životní úspory. Ona sama přitom dostala vyplacenou životní pojistku ve výši osmi miliónů jenů (1,7 miliónu korun), když před třemi lety zemřely její matka a sestra. Peníze vložila na účet, kde už měli s manželem naspořených v přepočtu více než 800 000 korun. Mužova závislost na mobilních hrách však účet vyčistila, aniž by si toho žena včas povšimla.

Během zhruba dvou a půl let muž účet doslova vyluxoval, když měsíčně za hry utrácel přibližně 400 tisíc jenů, tedy asi 90 tisíc korun. Celou dobu přitom doma předstíral, že je vše v pořádku a o tenčícím se účtu ženě samozřejmě nic neřekl. A jako třešnička na dortíku - když žena na vše přišla, její manžel se ani neomluvil. Šance, že někdy uvidí zpět své peníze je však absolutně mizivá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám