Hlavní obsah

Playboy vrací do časopisu nahotu. Je to prý normální

Novinky, kčt
USA

Po ročním zákazu se nahota vrací na stránky pánského časopisu Playboy. Před rokem přitom časopis chtěl zákazem přilákat více mainstreamových čtenářů a inzerentů. Hned na obálce březnového čísla se objeví playmate s odhalenými ňadry s titulkem „Naked is normal“, tedy „nahota je normální“, uvedl list The New York Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nahota je normální - časopis Playboy se v novém čísle vrací k odhaleným modelkámVideo: Reuters

 
Článek

O změně koncepce časopisu v pondělí informoval Cooper Hefner, syn zakladatele časopisu Playboy Hugha Hefnera, na svém twitterovém účtu: „Uznávám, že způsob, jakým se v Playboyi dříve zobrazovala nahota, byl nemoderní, ale úplně ji z časopisu odstranit byla chyba. Teď se vrátíme s naší původní identitou,“ uvedl.

V říjnu 2015 Playboy oznámil, že se zveřejňováním fotografií nahých žen skončí za účelem přilákání více inzerentů a čtenářů. Jako další z důvodů převratného rozhodnutí uvedl, že na internetu je v dnešní době na rozdíl od minulosti pornografie volně dostupná.

Foto: Gavin Bond, ČTK/AP

Návrat nahoty prosadil syn zakladatele

V loňském roce se ale do firmy vrátil Cooper Hefner, který zákaz nahoty otevřeně kritizoval. „Když máte společnost, jejíž zakladatel odstartoval sexuální revoluci, a pak z jejího časopisu odstraníte nahotu, která určovala její podobu, řeknete si: ‚Co to sakra provedli?‘,“ řekl Hefner v rozhovoru pro americký server Business Insider.

Nyní z obálky časopisu navíc zmizí podtitulek „Entertainment for Men“ (zábava pro muže – pozn. red.). Do obsahu se vrátí kreslené vtipy „Party Jokes“ a také sloupek „The Playboy Philosophy“, který se v časopisu naposledy objevil v 60. letech a jenž se nyní zaměří na současný politický a kulturní stav v USA.

Foto: ČTK/AP

Zakladatel časopisu Hugh Hefner se svými Playboy Bunnies v roce 1986.

Časopis poprvé vyšel v roce 1953, na první obálce se objevila slavná herečka Marilyn Monroe. Poslední nahou ženou na coveru byla hvězda seriálu Pobřežní hlídka Pamela Anderson, číslo vyšlo na přelomu ledna a února 2016.

Reklama

Související články

Playboy končí s nahotou, je prý překonaná

Americký pánský časopis Playboy, ke kterému neodmyslitelně patří obnažené dívky ve smyslných polohách, s nahotinami od jara skončí. Březnové číslo sice přinese...

Výběr článků

Načítám