Hlavní obsah

V pražských zahradách servírují večeře pro vzácné chvíle. Cena tomu odpovídá

Novinky, Jakub Kynčl

Ti, kteří dobře znají Prahu, jistě vědí o několika zahradách, které přímo vybízí k udělání si menšího pikniku, což však místní pravidla neumožňují. V horní části Ledeburských zahrad a ve Vrtbovských zahradách však nedávno začal fungovat unikátní projekt, který umožňuje lidem v zahradách prožít opravdový gastronomický zážitek.

Foto: restaurant CODA

Pražské zahrady skýtají nově možnost luxusní gastronomie.

Článek

Za poměrně unikátním projektem stojí duo pražských restaurací - CODA a Terasa u Zlaté studně. Zatímco šéfkuchař David Šašek z hotelu Aria stojí za večeřemi ve Vrtbovské zahradě, Pavel Sapík pak odpovídá za luxusní večeře servírované v altánku v horní části Ledeburských zahrad.

„Tato místa jsou vhodná pro jedinečné příležitosti, jako je žádost o ruku, oslava ve dvou, romantická večeře, či když chce někdo z nějakého důvodu jednoduše jen zapůsobit. Menu jsou na obou místech odlišná a dají se samozřejmě ještě doobjednat takové věci jako třeba houslista či svíčky v celé zahradě,” informovala Novinky Zuzana Šelová, která obě hotelové restaurace zastupuje.

Foto: restaurant CODA

Vrtbovská zahrada

O drobet více nákladnou variantou je soukromá večeře ve Vrtbovské zahradě pro dvě osoby. Ta zahrnuje osobní obsluhu, welcome drink, šestichodové degustační menu, ve kterém nechybí sashimi z tuňáka, kachní foie gras či grilovaná chobotnice a nealkoholické nápoje. Tento zážitek stojí 15 tisíc korun na osobu.

Desetichodové menu v Ledeburských zahradách

Luxusněji pak působí večeře na vršku Ledeburských zahrad, kde se podává menu rovnou desetichodové a napárované s víny. Nealko a teplé nápoje jsou v ceně, stejně jako welcome drink. Na dámu čeká tucet růží a o dárkovou kazetu s pralinkami si může pár zahrát kámen-nůžky-papír nebo je sníst společně. Altán je vyhřívaný a krytý, proto zde lze večeři na rozdíl od Vrtbovských zahrad uskutečnit v každém počasí.

Foto: restaurant Terasa u Zlaté Studně

Výhled, který by chtěl mít na vršku Ledeburských zahrad u jídla asi každý.

Desetichodové menu obsahuje třeba marinovaného kanadského humra, krémovou kulajdu, mléčné telecí maso se smrži či mořského vlka. Večeře zde vyjde na 18 500 korun pro celý pár. Vzhledem k tomu, že pro večeře v Ledeburských i Vrtbovských zahradách platí omezení jejich provozem, koncem října projekt skončí. Již nyní však pořadatelé avizují, že příští rok budou v projektu pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám