Hlavní obsah

V 19 letech si vydělal na zlaté bentley

Novinky, jky

Když bylo Robertovi Mfunemu z britského Southamptonu 16 let, rozhodně to nevypadalo, že z něj bude nějaký boháč. Na částečný úvazek si tehdy při studiích začal vydělávat dvěma způsoby - v řetězci rychlého občerstvení McDonald's jako řadový zaměstnanec a jako nosič čaje obchodníkům ve finančnické firmě. Můžete si tipnout, kterou cestou se během tří let propracoval k pohádkovým výdělkům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit si v 19 letech vydělal na zlaté bentleyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Správně, nošením vizitky Robert na klopě, čištěním záchodů a přípravou hamburgerů vysoké kalorické hodnoty mladík nezbohatnul. Ačkoliv i počátky v jeho druhé práci měly daleko k nějakému dobrému postavení. Jenže Mfune byl ambiciózní a snažil se od finančníků během posluhování a nošení čaje něco pochytit. Netrvalo dlouho a začal zkoušet obchodovat sám. Stále přitom pracoval i v řetězci rychlého občerstvení.

Když trochu přeskočíme směrem dopředu, když mladík dokončoval školu, už z něj byl milionář, který teprve nedávno přestal prodávat burgery.

Začal obchodovat v 17 letech

„Když jsem roznášel čaj, naučil jsem pár věcí, protože jsem se pohyboval mezi dobře informovanými lidmi. Z práce jsem si odnášel domů nějaké vědomosti a s nimi jsem začal celý tento byznys zkoumat. Byla to jen taková brigáda, ale já vždy všechny své činnosti viděl jako možnost k rozvíjení se a učení,” uvedl Robert Mfune.

„Když mi bylo 17, zřídil jsem si vlastní účet pod jménem své matky, protože ve svém věku jsem ještě podnikat v tomto odvětví nemohl. Dostalo se to až do bodu, kdy mi řekla, že se tomu musím přestat tolik věnovat. Pak jsem potkal člověka, který velmi dobře věděl, co dělá. Skamarádili jsme se, já si okamžitě po dovršení plnoletosti zřídil účet na své jméno a začal obchodovat s akciemi oficiálně,” vyprávěl Mfune, který tehdy také pověsil práci ve fast foodu na hřebíček.

Matce se nový vůz nelíbí

S odstupem Robert nyní přiznává, že toho měl až nad hlavu a cítil se vyčerpaný. V době, kdy měl dvě brigády a ještě navíc studoval, byl prý na pokraji svých sil. Bral to ale sportovně. „Když jdete na univerzitu, tak musíte studentskou půjčku a poplatky, které odvádíte škole, využít co nejlépe. Ač to znamená, že budete pár let trpět,” řekl Mfune.

V 19 letech už koupil své matce dům i auto. S jeho nejnovějším blyštivým přírůstkem do vozového parku však není spokojená ani trochu. Auto ho vyšlo v přepočtu na osm miliónů korun. A ano, oči vás nešálí - jde o pozlacené bentley. A proč? Proč ne, když na to máte...

Reklama

Výběr článků

Načítám