Hlavní obsah

Hodinky s kapkou nejstaršího a nejdražšího rumu na světě

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové hodinky od švýcarské manufaktury Speake-Marin se opravdu vymykají. Mají v sobě totiž kapku nejdražšího a nestaršího rumu na světě.

Foto: Speake-Marin (3x)

Speake-Marin Rum Watch

Článek

Počin značky založené anglickým hodinářem Peterem Speake-Marinem má stejný základ jako již dříve uvedený model Veshelda. Jedná se tedy o hodinky pouze s hodinovou ručičkou.

Odlišná je pouze průhledná kapsle s rumem umístěná na pozici 11 hodin, tedy v čase, kdy námořníci britského královského námořnictva dostávali dávku rumu (tato praxe byla opuštěna v roce 1970).

Kromě červeného zlata budou hodinky dostupné i s titanovým pouzdrem

A nejedná se o ledajaký rum. Uvnitř kapsle je rum Harewood nalezený před pěti lety v domě v anglickém městě Leeds. Lahve pocházely z roku 1780, jedná se tedy o pořádný kus historie.

Lahve tohoto tekutého moku se dražily v aukčním domě Christie’s. Šest lahví světlého rumu se v roce 2013 prodalo za 25 tisíc liber a lahve tmavého rumu každá za sedm tisíc liber. O rok později šlo do aukce posledních 16 lahví, jež vynesly víc než 100 tisíc liber, což z Harewoodu udělalo nejdražší rum na světě.

Pouzdro má průměr 42 milimetrů

Hodinky o průměru 42 milimetrů jsou dostupné v pouzdře z titanu nebo červeného zlata. Titanový model vyjde na 17 tisíc dolarů (téměř 412 tisíc korun) a bude vyroben v 80 kusech, zlatý stojí 34 tisíc (zhruba 823 tisíc korun) a na svět se ho podívá 20 kusů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám