Hlavní obsah

Magnát vyměnil majetek za skromný život se svou láskou

Novinky, znk

Skutečná láska existuje. Dokazuje to příběh čínského boháče, který se vzdal svého bohatství a luxusního života, aby mohl žít skromně na vesnici se ženou svých snů.

Foto: Profimedia.cz

Čínský boháč se svou novou láskou

Článek

Dnes šedesátiletý Jao Nan-šan pohádkově zbohatl jako majitel řetězce restaurací ve španělské Seville. Nic mu nechybělo až do roku 2002, kdy mu zemřela na rakovinu jeho první žena. To ho zničilo: v tu chvíli cítil, že ztratil důvod žít, nehledě na všechny peníze, které měl na účtech. Od té doby spíše přežíval.

Osud mu ale nachystal jiný úděl: o jedenáct let později během výletu do hor na jihovýchodě Číny nedaleko rodného Čching-tchienu se Jao spolu se svým známým ztratili a ujel jim poslední autobus zpět do města. Nezůstalo jim nic jiného, než zaklepat na dveře místních vesničanů a požádat o nocleh - a naštěstí natrefili na Liu.

Živí je penzion

Podnikatel později přiznal, že Liu na něj učinila dojem laskavostí a radostnou povahou i přes její nelehký život a chudobu, v níž žila. Pár zůstal v kontaktu i poté, co Jao znovu odcestoval do Španělska, miliardář to však nakonec nevydržel a rozhodl se pro definitivní návrat do vlasti, aby ženě vyznal svou lásku.

Žena mu z počátku nevěřila, protože si myslela, že si s ní zahrává, i vzhledem k finanční propasti, která je dělila. Přesvědčila se až poté, co Jao oznámil jejich sňatek, napsal list The Daily Mail. Věk ženy média nezveřejňují, podle společného snímku však rozhodně není o generace mladší než muž.

Magnát se po svatbě, k níž došlo loni na Vánoce, vzdal veškerého svého majetku, domů a firem, které přepsal na své tři děti z prvního manželství, a zvolil si vesnický život. Své původní bohatství využil k jedinému: pro sebe a manželku zakoupil malý penzion, který jim poskytuje skromné, ale pravidelné příjmy pro společný život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám