Hlavní obsah

O krok blíže k totální lenosti. Boty se už umí samy zavázat

Novinky, jky

Pokrok nezastavíš. Někdy to je opravdu zajímavý posun dopředu, jindy jde o vynález méně důležitý. Necháme jen na vašem posouzení, jak významným krokem jsou boty, které se samy zavážou, respektive utáhnou...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ronaldo si vyzkoušel boty se samozavazovacími tkaničkamiVideo: Reuters

 
Článek

Kdo jiný by měl představovat technologickou novinku v obuvnickém průmyslu než ten, jehož nohy jsou každý týden opravdu pečlivě sledovány - portugalský fotbalista Cristiano Ronalda. Za vynálezem stojí firma mající ve znaku fajfku, ta svůj nový počin představila v New Yorku.

Samozavazovací boty znějí jako skvělý nápad, pokud by ovšem splňovaly jeden základní předpoklad - že vám ušetří shýbání při zavazování bot. Jenže to máte prozatím smůlu. Boty mají totiž po stranách dvě tlačítka - plus a minus, kterými si sami určujete, jak moc na pevno botu chcete utáhnout. Ale hřbet, ten neušetříte.

Rok velkých sportovních událostí

Nike prý do budoucna plánuje i botu, která by díky vestavěnému motorku byla schopná se sama povolovat a utahovat v závislosti na tom, co by atletova noha v daný moment potřebovala.

Není náhodou, že byla nová futuristická bota představena právě nyní. Vždyť za pouhých několik měsíců začne evropský šampionát ve fotbale a olympijské hry v Rio de Janeiru na sebe také nenechají čekat. Ale přinejmenším pro tento rok se budete muset ke svým botám ještě stále shýbat...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám