Hlavní obsah

Kompletní sestava moderátorů Top Gearu oznámena

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanice BBC ve čtvrtek oznámila kompletní složení moderátorského týmu nové verze motoristického pořadu Top Gear. Moderátorů bude nově šest místo předchozích tří.

Foto: BBC

Zleva Rory Reid, Sabine Schmitzová, Matt LeBlanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan a Stig.

Článek

K již loni vybranému Chrisi Evansovi a minulý týden oznámenému herci Mattu LeBlancovi přibyli Sabine Schmitzová, Eddie Jordan, Chris Harris a Rory Reid. Někteří fanoušci tak vtipkovali, že se jedná o politicky korektní výběr, protože v týmu je žena, černoch, cizinec a zrzek.

O závodnici Schmitzové, která se v Top Gearu už objevila, se dlouho mluvilo jako o kandidátce na moderátorský post, v poslední době to dokonce dle spekulací na její obsazení nevypadalo. Nakonec ale součástí pořadu bude a Evans dodal, že to není kvůli tomu, že si stanice BBC přála mít v pořadu ženu, ale protože rozumí autům.

Jednačtyřicetiletý Harris je ostříleným automobilovým novinářem. Začínal v Autocaru a psal i pro jiné časopisy, v posledních době byl ale známý především díky svému YouTube kanálu s názvem Chris Harris On Cars.

„Myslím, že dnešek si budu pamatovat”, napsal po zveřejnění moderátorské sestavy Harris na svém účtu na Twitteru.

Dalším nezpochybnitelným odborníkem je Eddie Jordan, bývalý závodník a majitel stáje Formule 1. V posledních letech pracoval pro BBC, kde dělal analytika v rámci vysílání závodů Formule 1.

Novinář Reid je z šestice nejméně známý a do pořadu se dostal přes veřejný konkurz. Na obrazovce se už ale také objevil, uváděl pořad Gadget Geeks na stanici Sky1 a autům se věnoval mimo jiné na webu CNET.

Takto Evans prezentoval nové moderátory na svém twitterovém účtu.

„Když jsem poslal své 30sekundové video do BBC, věděl jsem, že nemám moc šancí, protože konkurz byl otevřený pro všechny. Jsem pyšný, že jsem to zvládnul,“ uvedl Reid.

Šestici moderátorů samozřejmě doplní „tajemný“ jezdec Stig, který v konceptu pořadu zůstal. Jinak je zřejmá snaha odlišit se od předchozí Clarksonovy verze. Jak si noví moderátoři rozdělí role, se ukáže v květnu, kdy by se na obrazovkách BBC měla objevit první epizoda.

Reklama

Související témata:

Související články

Top Gear má nového moderátora

Novým hlavním moderátorem motoristického pořadu Top Gear se stal Chris Evans, kterého si stanice BBC vybrala jako náhradu za Jeremyho Clarksona. BBC to...

Výběr článků

Načítám