Hlavní obsah

Mladík vymyslel neskutečný způsob, jak ušetřit na dopravě

Novinky, jky

To, že jsou vlaky ve Velké Británii snad až neúměrně drahé, není žádným tajemstvím. Ale nyní přišel mladík Jordan Cox se značně úsměvným zjištěním. Došel totiž k tomu, že může být ve skutečnosti levnější létat přes Evropu než platit běžnou vlakovou jízdenku mezi některými britskými městy. Své zjištění si okamžitě ověřil a opravdu ušetřil.

Foto: Profimedia.cz

Nízkorozpočtové aerolinky nahrávají nepravděpodobným šetřícím scénářům.

Článek

Jordan Cox se velmi rád zaobírá tím, jak se dá na všem možném ušetřit. Na svém blogu se pak s lidmi dělí o svá zjištění. A jedno z těch nejnovějších vyvolá u leckoho úsměv. Mladík přišel s tím, že jeho vlakový spoj ze Sheffieldu do Shenfieldu vyjde dráž, než kdyby letěl přes Evropu. A světě, div se, byla to pravda.

„Neváhám kvůli ušetření peněz urazit nějakou tu vzdálenost navíc. Minulý víkend jsem urazil navíc konkrétně 1017 mil, abych tak ušetřil 7,72 libry (asi 273 korun). Dostat se do Essexu ze Sheffieldu přes Berlín je opravdu levnější než jet vlakem. A to mi ještě zbyl dostatek peněz, abych si dal u Brandenburské brány klobásu. Wunderbar!” napsal mladík na blog.

Měl to i s prohlídkou

Mladík připustil, že tato jeho eskapáda byla sice levnější, ale zabrala výrazně déle času a byla horší pro životní prostředí. Nicméně skutečnost, že tato varianta cesty je doopravdy levnější, šokovala mnoho lidí.

„Ukázalo se, že letět do Berlína, strávit sedm hodin procházením města, letět zpět do Velké Británie a jet autobusem až domů je levnější než jedna vlaková jízdenka. A to jsem si v Berlíně ještě platil zpáteční vlak do centra, užil si zdarma prohlídku vládní budovy a poobědval,” dodal pobaveně mladý muž.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám