Hlavní obsah

Ženy přitahuje ten nejpřekvapivější odér z podpaží

Novinky, jky

Na ženy česnekem? Vědci z univerzity ve skotském Stirlingu a české Karlovy Univerzity přišli s velmi zajímavým zjištěním, které se příčí zdravému rozumu. Tvrdí, že pot mužů, kteří jedli česnek, je pro nos žen libější - evokuje v nich prý totiž pocit, že je muž zdravý. Studie tak naznačuje, že by mohlo pojídání česneku být efektivnější než drahá voda po holení.

Foto: Profimedia.cz

Konzumace česneku může mít na ženy v jistém ohledu překvapivé účinky.

Článek

Podle vědců je tak možné, že mají ženy v genech zafixováno preferovat u mužů tělesný odér, který způsobuje v podpaží konzumace česneku, protože značí zdraví muže.

Česnek má silné antibiotické a antivirové účinky. Podle mnohých studií také pomáhá snižovat krevní tlak a měl by mít i pozitivní vliv při léčbě některých typů rakovin. Aroma podpaží je při četném pojídání česneku podle vědců sladší, což je dáno nižší četností mikrobů, které způsobují nepříjemný pach.

Nezapomeňte na odér dechu

„Samozřejmě, odér dechu hraje při sociálním kontaktu také klíčovou roli, ale odér podpaží je při intimních vztazích také velmi důležitým faktorem,” informovali vědci v magazínu Appetite.

„Naše výsledky ukazují, že konzumace česneku může mít pozitivní efekt na vnímání tělesného odéru, dost možná to je kvůli jeho zdravotním účinkům,” informovali vědci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám