Hlavní obsah

Německý soud rozhodoval o tom, kolik orgasmů umožňuje kondom

Novinky, vpl

Kolik orgasmů umožňuje kondom? Odpověď na tuto otázku musely hledat tři soudkyně Zemského soudu v německém Düsseldorfu. Fair Squared, výrobce prezervativů z Kolína nad Rýnem, podal totiž trestní oznámení na berlínského konkurenta, firmu Einhorn - kvůli nekalé soutěži. Einhorn totiž na některé své značky pánské ochrany nechal vytisknout slogan „Jeden balíček se sedmi kusy odpovídá 21 orgasmům“.

Foto: Profimedia.cz

Dva kondomy šest orgasmů? Takové počítání se konkurenčnímu výrobci kondomů ani trochu nelíbilo. Ilustrační foto

Článek

Zdá se to jako malichernost, ale podle konkurenční firmy šlo o klamavou reklamu a jako takovou se rozhodli dát případ k soudu. Philip Siefer (32), šéf Einhornu, reklamní slogan odůvodnil následujícím výpočtem: při pohlavním styku může mít muž jeden, ale žena i dva orgasmy. To jsou celkem tři a při sedmi kusech to vychází na 21.

„Heslo je kromě toho zapotřebí brát s humorem. Tak jako další upozornění, že může obsahovat i vůni lesních víl,“ vysvětlil.

Soud dal za pravdu žalobě

Oliver Gothe (46) z Fair Squared si to nemyslí. „Kondomy jsou zdravotnický produkt. Vyjádření o nich musí být, už kvůli problematice HIV, zcela jednoznačná, nikoli vtipná. Sem se žerty nehodí,“ upozornil v listě Süddeutsche Zeitung. A soud v čele s předsedkyní Johannou Brücknerovou (52) mu dal za pravdu a potisk zakázal.

Siefer a jeho partner Waldemar Zeiler (33) odpověděli recesistickou demonstrací před Braniborskou bránou. Svolal ji pod heslem „Své orgasmy si nenecháme limitovat“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám