Hlavní obsah

Nový kanadský premiér je asi jediný světový vůdce s tetováním

Ottawa

Zatímco někteří vyjadřují obdiv pouze nad tím, s jak velkým rozdílem zvítězili kanadští liberálové v nedávných volbách, jiní se více zaměřili na samotného nového premiéra, třiačtyřicetiletého Justina Trudeaua, jeho atletické tělo a velké tetování na levé paži. Jak zjistila BBC, jde nejspíš o jediného současného světového vůdce s tetováním.

Foto: Chris Wattie, Reuters

Justin Trudeau

Článek

Trudeauovo tetování získalo na sociálních sítích velkou pozornost již během volební noci. Množství uživatelů internetu řešilo, co má kanadský politik vytetováno a že jde o obrázek havrana vykreslený ve stylu severoamerických indiánů z kmene Haidů.

„Havraní tetování, ten chlápek vypadá zajímavě," psala na Twitteru jedna z jeho uživatelek. „Je Justin Trudeau prvním západním vůdcem, který má tetování?" ptala se jiná.

Tetování si dodělal po 17 letech

„Mé tetování je planeta Země uvnitř havrana ve stylu Haidů," napsal vůdce kanadských liberálů v roce 2012 na Twitteru. Nejdříve si prý nechal ve 23 letech vytetovat planetu, ke čtyřicátým narozeninám si nadělil havrana. V roce 2012 se Trudeauovo tetování dostalo do povědomí širší veřejnosti, když se účastnil charitativního zápasu v boxu proti konzervativnímu senátorovi a překvapivě zvítězil.

Foto: Profimedia.cz

Justin Trudeau odhalil svou paži při amatérském boxovém zápase před třemi lety.

Zda mají i další světoví vůdci tetování, je podle BBC těžké říci. Nevypadá to, nicméně je možné, že ho skrývají. Historička tetování Anna Felicity Friedmanová nicméně o žádném vysoce postaveném politikovi neví, stejně tak další známý odborník na tetování Kevin Gannon. V minulosti jich ale bylo mnoho.

Vybraná společnost

Ruský car Mikuláš II. měl na své paži draka, jugoslávský král Alexandr zase velkou heraldickou orlici přes hrudník. Dánský král Frederik IX. si nechal udělat několik tetování, když sloužil u námořnictva. Britští králové Jiří V. i Eduard VII. měli na pažích vytetovaný jeruzalémský kříž na památku jejich cesty do tohoto města, bývalý britský premiér Winston Churchill se zase mohl pochlubit kotvou.

Tetovaní byli i bývalí vůdci Spojených států, Teddy Roosevelt měl na hrudi rodinný erb, James Polk měl čínský znak, který měl znamenat slovo dychtivý, a Andrew Jackson měl údajně na stehně vytetován tomahawk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám