Hlavní obsah

Umírající otec vybral na léčbu nevlastní dcery s rakovinou milióny

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtelně nemocný otec strávil své poslední roky života vybíráním peněz na léčbu své nevlastní dcery trpící rakovinou.

Foto: Profimedia.cz

Tom Attwater před svou smrtí učinil maximum pro to, aby dal šanci na život své dceři.

Článek

Britští lékaři před třemi lety diagnostikovali Tomu Attwaterovi rakovinu mozku. Po počátečním šoku se obchodník z Pattinghamu rozhodl, že čas, co mu zbývá, využije k tomu, aby pro svou dnes šestiletou Kelli vybral dostatek peněz na tu nejlepší léčbu. Kelli totiž doktoři už ve třech měsících diagnostikovali neuroblastom, nejčastější kojeneckou rakovinu.

Dívka absolvovala několik operací a podstoupila chemoterapii, nemoc se ale ve třech letech vrátila a podle odborníků je pravděpodobné, že se tak stane znovu.

Vzhledem k tomu, že léčba je drahá, Tom spolu se svou ženou Joely založili fond za účelem vybrat 500 tisíc liber (asi 18 miliónů korun), z nějž by se budoucí léčba Kelli platila. Sám se přitom léčil. „Nemůžu jen ležet v posteli a litovat sám sebe, když je třeba toho tolik udělat pro Kelli,“ svěřil se před časem otec. „Mé zdraví mě až tak nezajímá: já už nemám žádnou šanci, ale Kelli ano,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Tom Attwater se svou dcerou na nedatovaném snímku

Obrovskou částku se obětavému otci za pomoci dárců z celého světa nakonec podařilo vybrat na poslední chvíli: Tom zemřel na konci září. Bylo mu 32 let.

Manželka: Byl mým hrdinou

„Doufám, že se rakovina nikdy nevrátí a že budeš mít dlouhý a šťastný život,“ napsal loni své dceři v dopise zveřejněném listem The Daily Mirror. „Děkuji ti za tu poctu, když jsi mě oslovila ´tati´. Mít tě za dceru bylo tou největší ctí v mém životě. Užívej si života, nespěchej. Budu na tebe čekat,“ dal jí vědět.

„Tom byl mým hrdinou a nechápu, jak můžu žít bez mého nejlepšího přítele,“ napsala nyní na Facebooku jeho žena Joely. „Je smutné i to, že naše děti (dvojice má spolu i pětiměsíčního syna Fletchera) budou muset vyrůstat bez otce,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám