Hlavní obsah

Erotické hodinky vyberou, co má jejich majitel dělat

Novinky, Vojtěch Pospíšil

U švýcarské značky Richard Mille jsme zvyklí na extravagantní hodinky. Tentokrát se ale míra výstřednosti posunula ještě o kus dál. Do portfolia tohoto výrobce vlastněného stejnojmenným francouzským podnikatelem totiž přibyly erotické hodinky.

Foto: Richard Mille (3x)

Richard Mille RM 69 Erotic Tourbillon

Článek

Hodinky s erotickou tematikou nejsou ničím novým. Většinou se ale jednalo o poměrně explicitní kousky zobrazující například samotný sexuální akt. Richard Mille na to šel trochu jinak.

Středobodem jeho výtvoru nazvaného Richard Mille RM 69 Erotic Tourbillon jsou tři „válečky“. Každý má šest stran, na nichž jsou uvedeny různé nápisy, které dohromady vytvoří větu. Tu pak majitel hodinek může ukázat osobě, s níž by danou činnost zamýšlel dělat.

Stisknutím tlačítka na pozici osm se ručičky posunou mimo prostor válečků, aby šel text snadno přečíst

Vzhledem k názvu hodinek je jasné, že význam jednotlivých vět bude erotický. Všechny možné kombinace nejsou známy, to aby na majitele hodinek čekalo i nějaké překvapení. Ze zatím zveřejněných snímků se ví, že hodinky budou moci ukázat například věty, které by se daly přeložit jako „šíleně se s tebou chci mazlit“ nebo „dovol mi, abych tě večer políbil“.

Kombinace se vylosují náhodně po stisknutí tlačítka na pozici deset. Zmáčknutí tlačítka na osmičce pak posune ručičky mimo prostor válečků, aby se text dal pohodlně přečíst.

Strojek v tu chvíli samozřejmě dál poběží a ručičky se po dalším stisknutí tlačítka přesunou do pozice aktuálního času. Jakkoliv jednoduše tato vychytávka zní, technicky se rozhodně nejednalo o nic lehkého. Navíc je potřeba vzít v úvahu, že velkou část prostoru strojku zabírají titanové válečky s nápisy. Hodinky tak jsou sice hravé, ale zároveň technicky velmi pokročilé.

Pohled na strojek

Kalibr RM 69 má samozřejmě manuální nátah s rezervou chodu, ehm, 69 hodin. Pro Richard Mille ho vyvinuli v Renaud & Papi.

Titanové pouzdro hodinek, které jsou limitovanou edicí 30 kusů, je 50 mm vysoké, 42,7 mm široké a 16,15 milimetru tlusté.

Naživo se hodinky představí veřejnosti na konci září na výstavě Watches Wonders 2015 v Hongkongu. Cena zatím nebyla oznámena, lze však očekávat, že to bude nad milión - dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám