Hlavní obsah

Nevíte, zač vyhodit peníze? Hermès začal prodávat karty za nesmyslnou cenu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolik byste zaplatili za balíček hracích karet? Po dekádě hraní pokeru jsem došel k tomu, že se dají rozlišovat tři typy karet – běžné papírové, které jsou po pár hrách k nepoužití, kvalitní potažené tenkou plastovou vrstvou, které vám vydrží dlouho, anebo cinknuté. Kdyby mi někdo řekl, že se můžou karty prodávat za několik tisíc korun, zaťukal bych si na čelo. A přece.

Foto: Hermès (2x)

Nové hrací karty od značky Hermès

Článek

Když se většiny hráčů zeptáte, co je pro ně ve světě hracích karet nejvíc, obvykle se od těch největších karetníků dozvíte, že hraní s použitými kartami od stolů z Las Vegas. Jde o kvalitní plastové karty ve skvělém stavu, avšak pravidla heren jsou jasná – poté, co projdou určitým počtem rozdání, musejí být vyřazeny, a tak se prodávají turistům, aby se minimalizovaly ztráty. A podržte se – za dolar. Autentické zánovní karty hrané v Las Vegas stojí jeden jediný dolar, tedy asi 25 korun.

Najde se někdo, kdo zaplatí za obyčejné hrací karty několik tisíc? Bohužel asi ano...

Pro člověka s alespoň základní znalostí hracích karet je tedy tak trochu šok, že v dnešní době může přijít jakákoli firma s tím, že prodává hrací karty, které přijdou na 100 až 170 dolarů, tedy 2480 až 4200 Kč. Co je na nich výjimečného? Absolutně nic.

Hermès dal do prodeje tři různé typy balíčků, přičemž každý typ má odlišný potisk karet. Vyjma relativně tradičnějšího jsou tak na kartách místo krále a královny třeba zvířata. Právě tento balíček, který vypadá aspoň vizuálně trochu odlišně od běžných karet, stojí nejvíce, tedy 4200 Kč. A ač jsou podle výrobce karty odolné, vsadil bych svou postupku v barvě na to, že karty z města hříchu za jeden dolar odvedou stejně kvalitní práci...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám