Hlavní obsah

Milionáře nudil život, a tak se stal trosečníkem. Přitom ani neumí plavat

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětašedesátiletý Brit Ian Stuart vydělal miliónové jmění v byznysu s luxusními jachtami. Užíval si pohodlného života, jednoho dne ho to ale přestalo bavit. Začal proto jezdit na opuštěné ostrovy v odlehlých částech světa. Sám přitom ani neumí plavat.

Milionář strávil 11 nocí na opuštěném ostrověVideo: Docastaway - Desert Island Experience

 
Článek

Stuarta posílá na ostrovy v podstatě jako trosečníka společnost Docastaway Desert Island Experience, která se zabývá pořádáním cest právě na odlehlé ostrovy, a to jak s profesionálním průvodcem, tak individuálně.

„Ian už není klient, ale náš průzkumník na těchto odlehlých a nebezpečných ostrovech. Je to pokusný králík. Fotí pro nás a popisuje nám, jak moc izolované to místo je. Je to milionář, který se nudil a potřeboval v životě nějaké riziko. V jednom roce navštívil už pět opuštěných ostrovů,“ uvedl pro MailOnline mluvčí britské cestovky.

11 dní jedl vajíčka a olihně

Naposledy navštívil ostrůvek, který vznikl v březnu po explozi tichomořské sopky Hunga Tonga. Stal se tak prvním člověkem, který tam strávil noc. A dost možná i posledním, protože ostrov nejspíš v blízké budoucnosti zmizí pod hladinou.

„Vtipné na tom je, že on neumí plavat. A ostrov se přitom potápí,“ dodal mluvčí.

Na ostrově strávil Stuart osamocen 11 dní, společnost mu dělalo jen hejno racků, jejichž vajíčky se živil. Dál už měl na svém jídelníčku jen olihně.

Stuart u sebe měl satelitní telefon, takže v případě nebezpečí měl možnost kontaktu s vnějším světem. Pokud by ale sopka Hunga Tonga vybuchla, mohl by se dostat do problémů. Své ženě tak pro její klid raději neřekl, kde se bude nacházet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám