Hlavní obsah

Odmítl nabídku na práci a dostal odstupné 44 miliónů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce kosmetiky a voňavek Coty je evidentně vysněným zaměstnavatelem. Tedy aspoň pro ty, kteří se pohybují v nejvyšším managementu. Devětačtyřicetiletý Elio Leoni Sceti nastoupil do společnosti v dubnu, aby se stal jejím ředitelem. K tomu však nedojde. Z firmy odchází a za tři měsíce si odnese zhruba 1,8 miliónu dolarů, tedy zhruba 44 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Elio Leni Sceti

Článek

Když se v dubnu bývalý ředitel nahrávacího giganta EMI či giganta s mraženým zbožím Iglo Foods upsal společnosti Coty, vypadalo to na další pokračování úspěšné kariéry tohoto špičkového manažera. Sceti se měl stát novým ředitelem firmy 1. července. Jenže to se nestane. Firma nezveřejnila důvod a jen stroze informovala o tom, že mu vyplatí jako odstupné 1,8 miliónu dolarů a odkoupí od něj prioritní akcie firmy (za 55 tisíc dolarů), jejichž byl držitelem.

V krátkém prohlášení firma pouze uvedla, že si celou věc Sceti „rozmyslel” a nestane se zaměstnancem Coty. Dočasným ředitelem tedy zatím zůstane Bart Becht, který na tomto postu působí od loňského září, kdy firmu opustil z osobních důvodů bývalý ředitel Michele Scannavini.

Královské odstupné

Odstupné, které Sceti obdržel, se svou výší rovná jednomu ročnímu platu, který měl ve společnosti pobírat.

Že bude realita však trochu zamotanější, to si myslí třeba i analytik Mark Astrachan ze společnosti Stifel Nicolaus. Ten se domnívá, že se rada společnosti Coty nakonec rozhodla, že v tuto chvíli není vhodný čas na změnu ve vedení společnosti, a Scetimu pravděpodobně nabídla jinou pozici ve firmě, což odmítl. To by vysvětlovalo i odstupné, které mu bylo vyplaceno.

Společnost Coty sídlí v americkém New Yorku, prodává voňavky a kosmetické produkty značek jako Calvin Klein, Marc Jacobs, OPI či Sally Hansen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám