Hlavní obsah

Vítězka soutěže nealko drinků: Není snadné se prosadit v mužském světě

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli večer se Praha stala na chvíli středobodem barmanského světa. Přímo v historickém centru byl na pražském Staroměstském náměstí slavnostně vyhlášen vítěz Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů – 18. ročníku Mattoni Grand Drink. Novou mistryní světa se stala Rakušanka Stephanie Sieberová, která uspěla se svým drinkem Philomena.

Vítězná barmanka Stephanie SieberováVideo: Novinky

 
Článek

„Cítím se báječně. Jsem velmi šťastná, že zítra přivezu toto ocenění domů ke svému týmu, který mi v soutěži pomáhal,“ svěřila se se svými čerstvými pocity. A co ji k vytvoření drinku kombinujícího příchutě mirabelek a meduňky inspirovalo?

„Tento nápoj je inspirovaný novou zdravou vlnou, je to vlastně ledový čaj. Zkoušela jsem perlivý ledový čaj, je to vlastně mix čaje late a ledového čaje,“ vysvětlila barmanka v krátkosti složení drinku Philomena.

Sympatická Rakušanka kromě toho, že zvítězila v konkurenci 22 barmanů z celého světa, získala v soutěži deset tisíc amerických dolarů (zhruba 240 tisíc korun).

Muži si chrání své teritorium

Během rozhovoru se nechala slyšet, že není úplně jednoduché prosadit se v barmanském světě, kterému vládnou muži.

„Myslím si, že je to podobné jako v jiných profesích. Muži si chrání své teritorium. V některých detailech a s láskou k těmto detailům je to ale jednodušší,“ dodala vítězka Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů Sieberová.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám