Hlavní obsah

Jak udělat jednoduché vaření složitým: Nový vynález „pomůže”

Novinky, jky

Na trhu je již mnoho kuchyňských robotů. Některé jsou praktičtější, jiné méně. A pak jsou tu také výrobci něčeho, co nese název Chef-e. Peníze na komerční výrobu tohoto přístroje se aktuálně snaží vybrat od lidí přes portál Kickstarter a tvrdí, že jde o nejvýznamnější kuchyňské příslušenství od vynálezu mikrovlnné trouby.

Foto: Crea LLC/Chef-e

Den před vařením naházíte vše do jednoho hrnce. Zařízení ho uschová v chladničce a až dáte příkaz, přesune hrnec na varnou desku a uvaří podle vašich pokynů.

Článek

Zajímá vás, co Chef-e je? Jde o kombinaci ledničky, mrazáku, vařící jednotky a nakonec také dochucovacího systému, přes který můžete do jídel doplňovat vodu či nejrůznější tekutiny a omáčky. Zařízení by mělo být výjimečné v tom, že jej můžete ovládat přes internet, a jídlo si tak několika jednoduchými příkazy dát dělat z práce.

Chladící jednotka dokáže uchovávat jídla v teplotách mezi pěti až minus pěti stupni Celsia. Jídlo si člověk připraví do hrnce, ve kterém se jídlo také v chladničce skladuje. Když dá příkaz, zařízení vysune hrnec z chladničky na varnou desku a začne jej připravovat podle příkazů uživatele. Ten může na dálku i přidat vodu či nějaký ten dochucovací prostředek.

Eintopf systém 

Tvůrci si prý uvědomují, že existuje mnoho zařízení, kde můžete zapnout odložený start, ale tvrdí, že to je spíše záležitost domácích pekáren než čehokoliv jiného. Pravdou je, že mnoho jídel nemůžete nechat až 24 hodin mimo chladničku bez toho, abyste se museli následně bát o své zdraví. Vše tak působí trochu komplikovaně a překombinovaně. Navíc zařízení zvládá najednou připravovat jídlo pouze v jednom hrnci, a tak neuspějete s pokrmy, které vyžadují hrnců více.

Co se však dost pravděpodobně ukáže jako klíčový důvod, proč výrobci systému Chef-e peníze nevyberou, to je jeho cena. Předprodejová cena na portálu Kickstarter totiž činí 999 dolarů a zatím si jej nepředobjednal vůbec nikdo. Více než 24 000 za podobné zařízení je totiž asi podobný risk jako koupit si vinotéku, která umí zároveň i vysávat podlahu ve svém okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám