„Mohu pouze uvést, že průsvitná káva obsahuje pouze praženou kávu, čistou vodu a kofein. Kávu jsem zbavil barvy, ale není to chemická úprava, nýbrž fyzikální,“ říká mladý vynálezce, který svůj projekt nazývá Clear Coffee.

K výrobě se nepoužívají žádné chemikálie ani přídavné látky. Rovněž se nepoužívají žádné konzervační látky, aromata, stabilizátory, cukr ani umělá sladila. Nagy tvrdí, že průsvitná káva občerství stejně jako normální káva, ale chuťově přináší něco zcela nového.

Testy dopadly dobře 

„Průsvitná káva se podává studená. Je středně silná, něco mezi turkem a kapučínem,“ dodal. Nápoj byl prověřen v laboratořích a všechny testy zaměřené na trvanlivost a bezpečnost nového nápoje dopadly podle Nagye výborně.

„Minimální trvanlivost průsvitné kávy je zatím dva měsíce, ale jsem přesvědčen, že dosáhneme trvanlivosti až půl roku,“ uvedl. Vynálezce nyní hledá možnost uvedení svého vynálezu na trh.

„Věřím, že průsvitná káva si najde své příznivce v celé Evropě a pak možná i na celém světě,“ říká optimisticky.