Hlavní obsah

Z invalidního atleta učinila reflexologie fitness modela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvaadvacetiletý Steve Watson z Velké Británie se jako úspěšný reprezentant na mezinárodních soutěžích v hodu diskem chystal na olympiádu do Ria de Janeira. Jenže před rokem a půl se při tréninku tak vážně zranil, že ho lékaři označili za doživotního invalidu. Tak se svěřil do rukou východní medicíny a dnes už tráví šest dní v týdnu v posilovně. Stal se z něj fitness model s dokonalou postavou.

Foto: osobní stránky Steva Watsona

Steve Watson

Článek

Steve z Loughborough chtěl Spojené království reprezentovat příští rok na letních olympijských hrách v Riu de Janeiru v hodu diskem. Jenže před rokem a půl si tak vážně poranil záda, že se mohl s kariérou v atletice rozloučit. Bez pomoci se nebyl schopen ani pohnout.

„Snažil jsem se vzpírat 260 kilogramů. A začal jsem tu váhu tahat nahoru, když jsem uslyšel křupnutí dole v zádech a bylo to,“ zavzpomínal Steve v rozhovoru pro britský list The Mirror. Loni v říjnu se potkal s reflexologem Parhamem Donyaim, který mu změnil život.

„Začal jsem pracovat pro společnost vyrábějící doplňky výživy pro sportovce LA Muscle, která mi představila experta na reflexologii. Ten mě začal léčit a za dva týdny byla bolest zad výrazně lepší a během měsíce byla pryč,“ dodal Watson. Díky tomu se vrátil do posilovny a půl roku poté je fitness modelem a kulturistou.

Každý den cvičí jinou část těla

„Jako mnoho jiných lidí jsem před osobní zkušeností s reflexologií byl k podobným věcem skeptický, ale teď se můžu nakopat do zadku za to, že jsem k odborníkovi nešel mnohem dříve. Rozhodně bych doporučil alternativní léčbu všem, jimž konvenční nemůže pomoci,“ pochvaluje si student Loughboroughské univerzity.

Každé pondělí prý Steve posiluje hrudník, v úterý záda, ve středu nohy, ve čtvrtek ramena, v pátek břicho a paže a v sobotu nohy. V neděli pak odpočívá a relaxuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám