Hlavní obsah

Nejbohatší muž světa Bill Gates lituje jedné jediné věci

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět dominuje seznamu nejbohatších lidí na světě, je pravděpodobně nejštědřejším charitativním mecenášem a jak sám říká, žije život snů. Přesto i samotný Bill Gates má jednu věc, které ve svém životě lituje. Trápí ho to, že neumí hovořit žádnými cizími jazyky.

Foto: Profimedia.cz

Bill Gates

Článek

Bill Gates doslova řekl, že se cítí jako blbec kvůli tomu, že nehovoří žádnou cizí řečí. Na online diskuzi uvedl, že by si přál mluvit francouzsky, arabsky nebo čínsky. Při této příležitosti také pochválil svého miliardářského kolegu Marka Zuckerberga, majitele Facebooku, který udivil publikum na přednášce v Pekingu, když mluvil plynně čínsky.

„Na škole jsem měl latinu a řečtinu, což asi pomáhá mému slovníku. Přál bych si ale mluvit francouzsky, arabsky či čínsky. Asi hlavně francouzsky, protože je to z těchto jazyků nejjednodušší. Zkoušel jsem se nějakou dobu učit přes Duolingo, ale nevydrželo mi to,” uvedl Gates.

Bill Gates nechává nahlédnout veřejnost do svého soukromí poměrně pravidelně. Loni v únoru například přiznal, že nádobí myje každý večer sám, tak aby bylo umyté podle jeho představ. Nejedno obočí pak zdvihlo odhalení, že by si jeho manželka Melinda přála, aby jej v biografickém filmu hrál Samuel L. Jackson. Přiznal také, že kdyby na ulici viděl stodolarovou bankovku, zdvihl by ji.

A ačkoliv v loňském 28. ročníku vyhlašování miliardářů magazínem Forbes stanul již počtvrté na nejvyšší pozici, uvedl, že když přijde na utrácení za oblečení a jídlo, tak má jen základní požadavky. Rád si však koupí hezké boty a kvalitní raketu na tenis, který jej velmi baví.

Reklama

Výběr článků

Načítám