Hlavní obsah

Velvyslanec USA ve Finsku baví zemi. Finové ho už považují za svého

Novinky, jky

Také si velvyslance představujete jako nudného pána v obleku, který se pouze účastní oficiálních akcí, podepisuje dokumenty a jezdí autem vybaveným diplomatickou značkou? Americký velvyslanec ve Finsku Bruce J. Oreck je trochu jiný kalibr. Bývalý úspěšný kulturista pojal diplomatické poslání po svém. Finům se to však líbí, a Oreck tak už ve Finsku spokojeně tráví pátý rok.

Foto: archiv Bruce J. Oreck

Bruce J. Oreck

Článek

Ve Finsku je známou postavou. Jak by také ne. Ač jeho věk už přesáhl šedesátku, podle jeho postavy byste to každopádně netipovali. Tu má totiž lepší než 99 ze sta třicátníků. Oreck byl vždy nadšeným sportovcem a zejména jeho dlouholeté zapálení pro kulturistiku je na něm stále jasně patrné.

Foto: archiv Bruce J. Oreck

Bruce J. Oreck

Až do konce roku 2012 o Oreckovi věděli víceméně jen Američané a Finové. Jenže jeho PF, které zveřejnil na svém osobním profilu na sociálních sítích a rozeslal pracovním kolegům, se svezlo na vlně kontroverze. Na přání mu totiž biceps jakoby roztrhl košili i s oblekem a on z mnoha stran schytal kritiku, že by si něco takového ve své pozici neměl dovolit.

Jenže to by nebyl Oreck a jeho smysl pro humor, kdyby to všem o rok později nevrátil dvojnásobně. Nechal se totiž vyfotit v košili a s kravatou v zapnuté sauně o teplotě 110 °C s dalšími muži, kteří už rozhodně zahaleni nebyli. Snímek doplňoval popisek: „Vloni se má odlehčená verze péefka setkala s nějakými reakcemi, když jsem byl vyfocen s bicepsem na mé odhalené ruce. No, každopádně jsem se poučil.“ 2:0 Oreck.

Foto: archiv Bruce J. Oreck

Bruce J. Oreck

Pro rok 2014 Oreck trochu přibrzdil. Ale opravdu pouze trochu. Nechal se vyfotit v džínách, sportovním tričku a slunečních brýlích. Komentář zněl: „Letos jsem chtěl, aby bylo mé přáníčko co nejjednodušší. Nic kontroverzního. Zkrátka návrat ke kořenům – modré džíny, bílé triko a velký americký úsměv.“ Slušelo by se asi dodat, že tetování na obrázku nejsou pravá.

Když Oreck o těchto svátcích zveřejnil na svém sociálním profilu fotku, na které se dívá ze svého zasněženého amerického domova, Finové se předbíhali, aby mu mohli říci, že u nich doma to vypadá stejně a že se na jeho návrat do jejich domoviny nesmírně těší.

Reklama

Výběr článků

Načítám