Hlavní obsah

Kostka ledu za 180 korun? To není science-fiction

Novinky, jky

Proč by si někdo kupoval předraženou zmraženou vodu? Nevíme, ale takoví lidé se evidentně najdou. Jinak by nemohla americká firma Gläce Luxury Ice Co. prosperovat. Produkuje totiž ledové kostky, které označuje za revoluční. Jsou vhodné prý zejména do ultraprémiových destilátů, protože údajně neovlivňují negativně jejich chuť.

BEZ KOMENTÁŘE: Luxusní ledová kouleVideo: Gläce

 
Článek

Kolik byste zaplatili za dokonalou kostku ledu? Ať odpovíte cokoliv, pravděpodobně je tato částka několikanásobně nižší než 180 korun. Tolik ale zhruba stojí jedna kostka ledu od kalifornské společnosti. A jednu si samozřejmě objednat nemůžete. Objednávky se totiž mohou provádět pouze v násobcích padesáti.

Ledové kostky se prodávají buď jako tradiční krychle, či jako koule. Voda se samozřejmě během dopravy k zákazníkovi může ve speciálním balení rozmrazit a on ji posléze znovu zmrazí.

Původ vody nespecifikován

Výrobce tvrdí, že jeho ledové kostky nepocházejí z žádné běžné kohoutkové vody, která kazí chuť vysoce kvalitních nápojů. Původ vody však nespecifikoval. Tvrdí, že během speciálního procesu zajišťuje, že výsledná voda nemá opravdu žádnou chuť, a tedy vliv na výslednou chuť destilátu.

„Naše společnost začala jako obchodní školní projekt a vyvinula se v životní filozofii. Luxusní zařízení si na naše projekty přivykly ve snaze servírovat drinky konzistentní kvality ve všech směrech,” uvedl zakladatel společnosti Roberto Sequeira.

Reklama

Související témata:

Související články

Ze saturnovské číše víno rozlít nejde

Určitě se to stalo nejednou i vám a vždycky je to k vzteku. Na oblíbeném oblečení nebo na značkovém koberci najdete skvrnu po víně. Teď se hlásí o slovo změna...

Výběr článků

Načítám