Hlavní obsah

Tohle je vrchol lenosti, makat nepotřebujete už ani na bruslích

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyčejná kola začínají stále častěji doplňovat a výjimečně i nahrazovat pohodlnější elektrokola. Zejména v horských střediscích po nich lidé sahají stále častěji. Pomohou do kopce a šetří síly. Není tak divu, že se něco takového objevilo i na poli bruslí. Světlo světa spatřily už nejrůznější typy, ale jeden z nich slaví velký úspěch. Během prosince se brusle Acton RocketSkates dostaly k prvním zákazníkům.

BEZ KOMENTÁŘE: S hi-tech bruslemi se projedete bez námahy

 
Článek

Bylo to obrovské překvapení. A v dobrém. Když byl v létě na serveru Kickstarter spuštěn projekt na podporu inovativních bruslí, které jsou poháněné z baterie, mnoho lidí váhalo. Je na nich možné jet rychlostí až 20 km/h, aniž byste se museli jakkoli snažit. Výrobci a autoři projektu chtěli vybrat 50 tisíc dolarů, tedy něco přes milión korun. Vybrali jedenáctkrát více.

Dodávky bruslí měly pro ty, kteří si prostřednictvím serveru nový gadget předobjednali, proběhnout v prosinci. A první lidé, kteří je nyní hodnotí na internetu, jsou spokojeni. Zda je již obdrželi všichni, kteří si je objednali, není možné přes server ověřit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Brusle se prodávají ve více verzích. V jedné vydrží brusle jet 40 minut, ve druhé 70. Ti, kteří si pořídili verzi s delší výdrží, jsou spokojeni. Tedy až na jejich velikost. Svorně upozorňují na to, že jsou poměrně velké a musí je tak nosit v batohu.

Chytrý telefon je nezbytný 

Brusle stály v přepočtu čtyři až 12 tisíc korun, podle toho, jak pohotoví zákazníci na portálu byli a jaký typ bruslí si vybrali. Navzdory názvu nejsou raketové, což paradoxně hodně lidí překvapilo. Kdo tak čekal, že se mu za pár tisíc dostane výjimečné technologie, byl mírně naivní. I přesto jde o produkt, který v ulicích nelze přehlédnout a v jistém ohledu značně připomíná Segway.

Pokud však nemáte chytrý telefon, brusle vám budou úplně k ničemu. Po jejich koupi si totiž musíte zdarma stáhnout aplikaci, jejímž prostřednictvím je nastavíte, a dále v ní můžete sledovat nejrůznější detaily. Kolik jste ujeli, změnit jejich nastavení, když jste během Vánoc příliš jedli, a mnoho dalšího. Otázka je však jasná: Nezapadnou tak rychle, jako se na trhu objevily?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám