Hlavní obsah

Herní ovladače vysávající krev z těla dostaly červenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rádi hrajete se svými kamarády na herních konzolích? Aby to všechno mělo větší šťávu, tak se sem tam vsadíte o nějakou tu korunku pro větší motivaci? Upřímně, nebyla by ta motivace ještě o něco větší, kdyby byla ve hře vaše vlastní krev? Ano, ta myšlenka je brutální, ale pokud by krev putovala posléze na potřebná místa, možná by to bylo o něco snesitelnější. Jenže projekt byl na známém serveru Kickstarter pozastaven.

BEZ KOMENTÁŘE: Herní ovladač, který z vás vysaje krevVideo: Blood Sport

 
Článek

Kanadská dvojice mužů Brand & Grotesque přišla s nápadem, který vyvolal velké ohlasy. Pozitivní, negativní a ještě negativnější. Blood Sport má mít charitativní podtext, to je to dobré. Poněkud bizarní je však samotná myšlenka, že by se konala herní klání, během kterých by byla hráčům průběžně odebírána krev kdykoliv, když by se jim ve hře příliš nedařilo. Dvojice Kanaďanů si však myslí, že by to mohlo přilákat zájem veřejnosti a zároveň plnit dobrou věc.

„Funguje to na neskutečně jednoduchém principu. K ovladači je připojená krevní pumpa a hráči mají ve své ruce napíchnutou jehlu. Kdykoliv se hráči něco nepovede, například byl zasažen v nějaké střílečce, ovladač normálně pouze zavibruje. Takto upravený ovladač však aktivuje pumpu a z ruky mu vysaje trochu krve. Krev je přenášena do sterilních balení, která mohou být posléze doručena na nějakou kliniku či jiné potřebné místo,” uvedl jeden z vývojářů.

Turné se zatím konat nebude

Vývojáři se rozhodli umístit svůj projekt na portál Kickstarter, který podporuje nejrůznější inovativní nápady a projekty z celého světa tím, že na ně můžou lidé za nejrůznější odměny přispívat. Projekt však Kickstarter během pondělí po šesti dnech pozastavil. Zástupci portálu uvedli, že není zvykem zveřejňovat důvody pozastavení určitých projektů.

Dvojice měla přitom vše vymyšlené dobře a do nejmenších detailů. Systém se dal připojit na herní ovladače jakékoliv herní konzole, jejíž ovladače jsou schopny vibrace. Muži chtěli udělat velké charitativní turné, během něhož by bylo shromážděno velké množství krve, které by pomohlo na správných místech. Poté, co Kickstarter projekt pozastavil, uvedli, že je to nezastaví a svůj nápad přemění v realitu jiným způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám